‹ Alle nieuwsberichten

De leukste apps van dit moment | Juli 2017

De leukste apps van dit moment | Juli 2017

Deze week vind je in het appoverzicht weer de leukste games en handigste apps en omdat voor velen de vakantie is begonnen hebben we deze editie omgetoverd tot een versie vol vakantievriendelijke apps en games! Boek de juiste vakantiestek met Booking, speel een digitaal bordspelletje Catan of richt je op het neerleggen van woorden met de hoogste waarde in Wordcrex.

Booking.com

Het land waar je vakantie gaat vieren is gekozen, maar dan begint het echte werk pas! Want in welke regio wil jij vertoeven, wat wil je gaan doen en waar wil je slapen? Met de applicatie van Booking.com heb je een nagenoeg onbeperkte keuze met meer dan 1 miljoen accomodaties. Gebruik de filters, zodat je snel voor jou interessante accomodaties kunt vinden die aan al jouw wensen voldoen. Tevens kun je reviews van klanten lezen en uiteraard de voorzieningen van het hotel, hostel of appartement bekijken. Bekijk snel wat er in de buurt te doen is, sla favoriete stekjes op of boek direct. Via de applicatie kun je ook je reservering aanpassen en natuurlijk kun je ook snel de klantenservice benaderen.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis

Catan

Catan

Een interessant bordspel is Catan, een redelijke bekende game waarin jij een kolonie moet stichten, moet handelen om de juiste grondstoffen te verkrijgen en waar jij de grootste en machtigste moet worden, waardoor je dus wint. Het gehele spel meenemen in je koffer gaat misschien wat ver, maar er bestaat ook een digitale variant van. Met die versie, die speelbaar is op smartphones en tablets kun je een potje spelen tegen computertegenstanders, maar er ook voor kiezen om online een potje te spelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de table tof smartphone telkens door te geven, zodat je met je vakantiepartners een potje kunt spelen. Verschillende uitbreidingen zijn aan te schaffen via in-app-aankopen, zodat je nog meer speelplezier kunt beleven, maar die keuze is uiteraard aan jou.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: € 4,99 in de Play Store, € 4,99 in de App Store, biedt in-app-aankopen

Prisma

Prisma is de bekende applicatie waarmee je geschoten foto's kunt voorzien van een geheel eigen uiterlijk. De naam 'filters' is te min voor deze applicatie, want de aanpassingen aan de afbeeldingen worden berekend aan de hand van een algoritme. Zo ziet elke foto die je schiet, of plaatje dat je uit de galerij haalt er na een korte berekening anders uit. Er is keuze tussen allerlei verschillende mogelijkheden en zo kun je je vakantiekiekjes voorzien van de mooiste effecten om ze vervolgens te delen via social media of bijvoorbeeld via WhatsApp. 

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis

Wordcrex

Eindelijk even tijd voor jezelf op het strand of bij een cocktail, leg dan een woordje in de game van Nederlandse makelij: Wordcrex. Wat de twist is bij deze game, is dat elke speler dezelfde letters heeft en ook het speelbord is bij iedereen hetzelfde. Je kunt Wordcrex spelen met meerdere spelers, waarbij elke speler dus een woord neerlegt met dezelfde letters. Heb jij een woord neergelegd met de hoogste score dan zal dat woord op het bord geplaatst worden en krijg jij uiteraard alle punten. De persoon of personen die minder punten hebben behaald krijgen hun punten wel, alleen hun woord verschijnt niet op het boord. Dit spel is dus met meerdere mensen te spelen, waarbij je de game wel per smartphone zal moeten installeren.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis, biedt in-app-aankopen

Stack

Stack is een Nederlandse webdienst en is te vergelijken met diensten zoals Dropbox of Google Drive. Stack is van webhostingpartij TransIP en biedt 1000GB aan gratis cloudruimte, ideaal voor op vakantie natuurlijk. Zo kun je bijvoorbeeld altijd bij je nodige documenten of muziek, maar kun je ook al je vakantiefoto's direct uploaden in de cloud. Als je je smartphone of tablet dan verliest of deze wordt gestolen, dan heb je je kostbare op vakantie gemaakte foto's nog wel bij de hand. Via de website van TransIP kun je een invite-code aanvragen, zodat je de dienst kunt gebruiken. 

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Prijs: Gratis

One More Line

One More Line komt van ontwikkelstudio SMG Studio, een developer die verschillende games heeft uitgebracht. In de game moet je ervoor zorgen dat je een route aflegt, waarbij je de zijkanten of obstakels niet aanraakt. Door middel van het op je touchscreen drukken zorg je ervoor dat je jezelf vasthaakt waardoor je rondjes kunt draaien. Vervolgens moet je op het juiste moment loslaten, anders vlieg je gelijk de zijkanten weer in. In tekst misschien wat lastig uit te leggen, maar via onderstaande trailer krijg je direct een goede indruk. Spreek met jezelf wel af dat je maar een bepaald aantal potjes per keer speelt, anders lig je de hele vakantie tenenkrommend van frustratie bij het zwembad.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis, biedt in-app-aankopen