‹ Alle nieuwsberichten

Gelekte foto's tonen nieuw vlaggenschip Sony

Gelekte foto's tonen nieuw vlaggenschip Sony

In februari dit jaar presenteerde Sony al de Sony Xperia XZ Premium: een toestel dat de concurrentie aan moest gaan met vlaggenschepen van andere grote merken. Nu lijkt het erop dat Sony het dit jaar niet bij één vlaggenschip laat!

Geruchten

Via het Chinese social media-platform Weibo gaan geruchten dat Sony dit najaar nog een nieuw vlaggenschip gaat presenteren. Dat betekent dat Sony dit jaar niet één, maar twee vlaggenschepen uitbrengt!

Eerder dit jaar werd namelijk al de Sony Xperia XZ Premium gepresenteerd, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Sony heeft al wel eerder meerdere vlaggenschepen binnen één jaar gepresenteerd, dus dit gerucht zou zomaar waar kunnen zijn!

Smalle schermranden

Gelekte foto’s van het nieuwe toestel tonen een telefoon met wel heel smalle schermranden, ook wel bezels genoemd. Hiermee lijkt Sony een trend te volgen: dit jaar zijn er namelijk meerdere toestellen gepresenteerd met steeds smaller wordende schermranden.

Zo presenteerde LG dit jaar de G6 met zeer smalle bezels en Samsung ging nog een stapje verder met zijn Samsung Galaxy S8. Door de gebogen schermranden aan de zijkanten van het toestel lijkt het haast alsof het toestel helemaal geen bezels heeft. Samsung noemt dit ook wel een ‘Infinity Display’.

IFA Berlijn

Als de gelekte foto’s echt blijken te zijn, dan is de kans groot dat Sony’s nieuwe vlaggenschip tijdens IFA 2017 in Berlijn wordt gepresenteerd. Het toestel beschikt volgens de geruchten over een LCD-scherm dat 6 inches groot is.

Opvallend is de 18:9 beeldverhouding van het toestel: Don Mesa, marketing director bij Sony, gaf dit jaar tijdens het MWC nog aan dat hij de 16:9 verhouding, zoals we deze bij de XZ Premium zien, helemaal prima vindt. Films van Sony Pictures hebben namelijk ook standaard deze verhouding. Op een scherm van 18:9 zijn de eigen films van het bedrijf dus niet optimaal te bekijken op zijn eigen toestellen. Het zou dus opvallend zijn als Sony tóch voor deze beeldverhouding kiest.

Afwachten

Wanneer en óf we het toestel kunnen verwachten is helaas dus nog onduidelijk. Áls het toestel bestaat, dan wordt het waarschijnlijk tijdens IFA 2017 gepresenteerd en dat vindt plaats van 1 tot en met 6 september. Nog even afwachten dus!

Bron: Allaboutphones, Androidworld

Meer nieuws over: