‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 26 2017

Het telecomoverzicht van week 26 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Instagram zet kunstmatige intelligentie in, WhatsApp laat je (eindelijk!) berichten intrekken en bouwt Samsung een nieuwe fabriek voor concurrent Apple...? Je leest het hier!

Instagram gaat kunstmatige intelligentie inzetten

Veel (populaire) Instagram-accounts hebben er last van: spam en ongewenste reacties. Omdat Instagram zichzelf wil presenteren als ‘een veilige plek voor iedereen’, betekent dit dat een aantal van dit soort ongewenste reacties moet worden aangepast of verwijderd. In plaats van dit handmatig en reactie voor reactie te doen, voegt Instagram de mogelijkheid toe om ongewenste reacties te filteren. Dit filter is gebaseerd op DeepText, een softwaresysteem dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Dit filter werkt helaas nog niet in het Nederlands, maar wel in het Engels. Ook is er een spamfilter toegevoegd: met behulp van kunstmatige intelligentie herkent dit filter reacties die op spam lijken. Wanneer een reactie wordt geblokkeerd, blijft hij nog wel zichtbaar voor de persoon die hem heeft geplaatst: hij/zij ziet dus niet dat zijn reactie voor de andere gebruikers geblokkeerd is.

Bron: Androidworld

Eindelijk: berichten intrekken op WhatsApp!

Oké, even eerlijk: wie heeft er niet in een jolige bui een ‘grappig’ appje gestuurd naar nét de verkeerde persoon? Bijna iedereen wel volgens mij. Daarom goed nieuws voor veel WhatsApp-gebruikers: de mogelijkheid om berichten in te trekken komt steeds dichterbij! Er gaan al sinds december geruchten dat WhatsApp de mogelijkheid om verstuurde berichten weer terug te trekken gaat toevoegen, maar het lijkt nu eindelijk werkelijkheid te worden. WhatsApp heeft namelijk zijn Frequently Asked Questions (FAQ)-pagina over het intrekken van berichten online gezet. De functie is nog niet geactiveerd, maar het kan dus niet lang meer duren!

Bron: Androidworld

Samsung bouwt een nieuwe fabriek… voor Apple!

De meeste mensen zijn bekend met Samsung: deze producent van onder andere smartphones is een van de grootste spelers binnen de telefoonmarkt. Samsung produceert echter niet alleen onderdelen voor zijn eigen smartphones, maar levert ook onderdelen aan andere producenten. Het is zelfs zo dat Samsung de schermen van Apples iPhone 8 produceert! De vraag naar schermen van Apple schijnt zelfs zó groot te zijn, dat Samsung er een extra OLED-fabriek bij gaat bouwen. Je leest het goed: Samsung bouwt dus een fabriek om aan de vraag van zijn grote concurrent Apple te voldoen. Dit klinkt eigenlijk gekker dan het is: Apple heeft namelijk maar liefst 180 miljoen schermen bij Samsung besteld voor de iPhone 8. Samsung weet dus gewoon een slaatje te slaan uit het succes van zijn concurrent!

Bron: Allaboutphones