‹ Alle nieuwsberichten

Vingerafdrukscanners ónder je scherm: het kan!

Vingerafdrukscanners ónder je scherm: het kan!

De droom van veel toestelfabrikanten komt uit: de technologie die het mogelijk maakt om vingerafdrukscanners ónder schermen te verwerken, is gepresenteerd!

Smallere schermranden

Telefoons worden steeds dunner en krijgen steeds smallere schermranden. Bij veel fabrikanten zat echter één aspect dit proces in de weg: de vingerafdrukscanner. Om ruimte te maken aan de onderzijde van het scherm, hebben sommige fabrikanten ervoor gekozen om de scanner naar de achterkant van het toestel te verplaatsen.

Zo bevindt de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S8 zich niet langer aan de onderkant van het scherm, maar aan de achterzijde, onder de camera. Een slimme stap, want zo heeft de fabrikant meer ruimte over voor het Infinity Display. Bij Apples iPhone 7 Plus bevindt de vingerafdrukscanner zich nog wel aan de onderkant van het scherm.

Samsung en Apple is het nog niet gelukt

Van zowel Apple als Samsung is echter bekend dat zij erg druk bezig zijn met het ontwikkelen van een technologie die het mogelijk maakt om de vingerafdrukscanner in het scherm te integreren. Op die manier houden ze meer ruimte over voor grotere schermen. Bij de Samsung Galaxy S8 is het echter nog niet gelukt om de scanner onder het scherm te plaatsen en het is de vraag of Apple het voor elkaar krijgt vóór de lancering van de iPhone 8.

Maar het kan wel!

Chipsetfabrikant Qualcomm, die je misschien kent van de Snapdragon-processors, is het nu wel gelukt. Gisteren toonde de fabrikant op het Mobile World Congress in Shanghai een prototype van een toestel met zo’n vingerafdrukscanner. Deze was geïntegreerd in een prototype van de Vivo Xplay6. Hier zat bovendien ook een hartslagmeter in verwerkt.

De scanner is dus al verwerkt in een prototype, maar het is onwaarschijnlijk dat we deze technologie snel kunnen verwachten in andere smartphones. Qualcomm geeft namelijk aan dat de technologie nog niet klaar is voor massaproductie. Vanaf de zomer in 2018 kunnen we de vingerafdrukscanners in andere toestellen verwachten.

Wie is de eerste?

Dat laatste biedt natuurlijk hoop voor Apple en Samsung! Samsung presenteert waarschijnlijk deze herfst de Galaxy Note 8 en bij Apple kunnen we de iPhone 8 dit jaar nog verwachten. Zal een van hen dan toch de eerste zijn die deze technologie in hun toestellen integreert? Wij zijn benieuwd!

Bron: Allaboutphones, Android Planet, Androidworld

Meer nieuws over: