‹ Alle nieuwsberichten

Honor 9 met dubbele camera gepresenteerd voor Europese markt

Honor 9 met dubbele camera gepresenteerd voor Europese markt

Half juni 2017 werd de Honor 9 al gepresenteerd, maar dit was alleen voor de Chinese markt. Nu heeft het dochterbedrijf van Huawei dit vlaggenschip met dubbele camera ook gepresenteerd voor de Europese markt.

Honor 9

De Honor 9 is het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant Honor. Het toestel bevat een chipset uit eigen stal en high-end hardware. Op de achterkant is een dubbele camera aanwezig, waarbij er twee foto’s worden gemaakt, die gecombineerd worden tot een prachtig resultaat. De Honor 9 komt uit in verschillende kleuren en heeft een adviesprijs gekregen van € 429,90.

Uiterlijk: metalen chassis, glazen afwerking

De Honor 9 heeft een scherm met een diagonaal van 5.15 inch en een resolutie van 1920x1080 pixels. De behuizing is opgetrokken rond een chassis van metaal, maar aan de voor- en achterkant is een laagje glas aangebracht. Hierdoor voelt het toestel robuust aan en is deze ook goed afgewerkt. De achterkant is aan de zijkanten licht afgerond, waardoor het toestel goed in de hand ligt. De voorkant is voorzien van 2.5D-glas, daardoor zijn de schermranden ook licht afgerond. Hierdoor is het makkelijk om te vegen vanaf de zijkanten van het scherm.

Op de voorkant is ook de vingerafdrukscanner geplaatst, onder het scherm. Hiermee kun je razendsnel het toestel vrijgeven. Aan de onderkant is een USB C-poort aanwezig, waarmee je de accu kunt opladen. Ook is een infraroodsensor in het toestel verwerkt, zodat je deze kunt gebruiken als volwaardige afstandsbediening.

Dubbele camera: twee foto’s, één prachtige plaat

Honor heeft dit toestel voorzien van drie camera’s, waarbij de frontcam een resolutie heeft gekregen van 8 megapixels. Op de achterkant zijn er twee camera’s te vinden, met beide hun unieke eigenschappen. De ene sensor schiet plaatjes van 20 megapixels in zwart/wit, terwijl de 12-megapixelsensor dat doet in kleur. Beide foto’s worden gecombineerd tot een contrast- en kleurrijke foto.

De fabrikant heeft ook verschillende modi in de camera-app verwerkt die je kunt gebruiken. Zo kun je de dubbele camera gebruiken om foto’s te maken met een bokeh-effect en kun je deze opzet gebruiken om in te zoomen. Met de Moving Pictures-modus kun je wat beweging vastleggen in een foto en ook is er een speciale 3D-panoramamodus aanwezig op de Honor 9.

High-end hardware: processor van eigen makelij

Het kloppende hart van dit vlaggenschip is de HiSilicon Kirin 960-chipset, gemaakt door moederbedrijf Huawei. Deze achtkernige variant bestaat uit twee quadcore-clusters. Vier rekenkernen worden gebruikt bij lichte taken, terwijl de andere vier cores worden ingeschakeld als er meer kracht nodig is. De processor weet zelf wanneer er een tandje bijgeschakeld moet worden.

Het toestel is voorzien van 4GB werkgeheugen en 64GB opslag, dat ook nog eens uitbreidbaar is. Als je een geheugenkaartje in de Honor 9 wilt gebruiken, kun je echter geen tweede simkaart meer gebruiken. De accu heeft een capaciteit van 3200mAh en de smartphone is voorzien van een snellaadfunctie, waardoor de batterij in een mum van tijd weer is bijgeladen.

Ook deze Honor-telefoon is voorzien van de eigen EMUI-schil die over Android 7.0 Nougat is gedrapeerd. Hieraan heeft de fabrikant verschillende aanpassingen gedaan, onder andere op het gebied van de interface of hoeveelheid instellingen. Ook zijn er verschillende apps voorgeïnstalleerd die het gebruik van de Honor 9 nog gemakkelijker maken.

Meer Honor 9-info

Meer informatie over deze toestellen kun je vinden op de productdetailpagina's. Die van de Honor 9 Blue is hier te vinden, terwijl je hier alles kunt lezen over de Honor 9 Grey.