‹ Alle nieuwsberichten

Specificaties opvolger Google Pixel uitgelekt

Specificaties opvolger Google Pixel uitgelekt

We wisten al dat er aan opvolgers van de Google Pixel en Pixel XL werd gewerkt onder de codenamen Walleye en Taimen. Inmiddels zijn er ook specificaties van de toestellen uitgelekt!

Opvolgers van de Google Pixel

De Pixel-toestellen zullen verschijnen in twee verschillende formaten, de Pixel 2 XL zal wat groter zijn dan de Pixel 2. Er gingen ook nog een tijdje geruchten dat Google een derde formaat toestel zou maken dat nóg groter moest zijn dan de XL, maar dit toestel is geannuleerd. Vermoedelijk is dit omdat het toestel niet aan de verwachtingen van Google voldeed.

De Pixel 2: enkele opvallende veranderingen

De Pixel 2 is het kleinste toestel van de twee. Deze heeft de codenaam Walleye en HTC zal het toestel in productie nemen. Een opvallend besluit van Google is om de 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting weg te laten. Hiermee volgt Google een trend die door onder andere Apple in gang is gezet.

Ter compensatie zal de Pixel 2 voorzien zijn van twee stereo-speakers aan de voorzijde van het toestel. Daarnaast zullen er geen drastische veranderingen in het uiterlijk worden doorgevoerd, wat betekent dat de bezels niet veel smaller zullen worden dan bij de Pixel het geval was.

Specificaties van de Pixel 2

De Pixel 2 zal beschikken over een 4.97 inch OLED scherm met Full-HD resolutie. Daarnaast draait het toestel op een razendsnelle Snapdragon 835 in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Het intern geheugen zal 64GB groot zijn.

De Pixel 2 XL

De Pixel 2 XL is niet alleen wat groter dan de Pixel 2, maar beschikt ook over een groter intern geheugen van 128GB. Opvallend is dat het QHD OLED-scherm afkomstig is van LG in plaats van HTC. Net als de Pixel 2 zal het toestel draaien op een Snapdragon 835-processor en is het voorzien van 4GB werkgeheugen.

Kleinere schermranden

In tegenstelling tot de Pixel 2 zal de Pixel 2 XL waarschijnlijk wel voorzien zijn van smallere schermranden. Dit betekent dat het grotere scherm niet direct hoeft te leiden tot een veel groter toestel. Handig!

Daar houdt het gesleutel aan het uiterlijk niet op: bronnen vermelden dat het stuk glas op de achterzijde veel kleiner zal worden dan nu het geval is bij de Pixel XL. Dat betekent dat het niet meer over de vingerafdrukscanner komt, wat een hoop vette vingers op je glas kan besparen. Opvallend is dat deze wijzigingen waarschijnlijk niet bij de Pixel 2 worden aangebracht.

Wanneer mogen we ze nu in het echt bewonderen?

Wanneer de toestellen worden gelanceerd, is helaas nog onduidelijk. Als we de datum van vorig jaar aanhouden, betekent dit dat we het toestel in het najaar kunnen verwachten. Wellicht valt de presentatie van het toestel dan samen met de release van Android 8.0!

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: