‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe iPhone heeft ondersteuning voor 802.11n-wifi

De volgende generatie iPhone en iPod Touch zal zijn uitgerust met het aanzienlijk snellere 802.11n-wifi, verwacht Apple Insider. De huidige iPhone 3G- en iPod Touch-modellen van Apple moeten genoegen nemen met 802.11b/g.

iPod Touch bèta

Apple Insider vond de aanwijzingen voor 802.11n-support in documenten die horen bij de bèta van firmware 3.0 voor de iPod Touch. Omdat het onlogisch zou zijn de iPod Touch wel uit te rusten met 802.11n en de nieuwe iPhone niet, vermoedt de geruchtensite dat ook de nieuwe iPhone ondersteuning voor de snellere wifi-standaard krijgt. Ook zouden de nieuwe modellen een ingebouwde fm-transmitter hebben, waarmee muziek van het apparaat bijvoorbeeld naar een autoradio gestreamd kan worden.

 

Tot 600Mbps

De wifi-upgrade lijkt niet onlogisch: eerder rustte Apple andere producten al uit met 802.11n. De nieuwe versie van wifi kan doorvoersnelheden aan tot 600Mbps, terwijl 802.11b/g tot 54Mbps kan.

Nieuwe camera

Het is niet het eerste gerucht over de nieuwe iPhone. Eerder berichtte de Taiwanese nieuwssite Digitimes dat de nieuwe iPhone een 3,2-megapixelcamera zou krijgen. Daarnaast zou Apple nog 5-megapixelcameramodules hebben besteld voor een ander product. Eerder ging al het gerucht dat de nieuwe iPhone een 1,2GHz-processor mee ging krijgen en 3g-snelheden tot 7,2Mbps zou ondersteunen.

Meer nieuws over: