‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 25 2017

Het telecomoverzicht van week 25 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Instagram lijkt steeds meer op Snapchat,  bellen op de fiets lijkt verleden tijd dankzij KPN en je kunt je Spotify-afspeellijsten delen in Facebook Messenger.

Instagram-verhaal krijgt nieuwe Face filters en zomerse stickers

Mensen met hondenoren, strandballen op de achtergrond en een lekker ijsje erbij. Dit beeld zie je de laatste tijd veel voorbij komen op Social Media en wordt mogelijk gemaakt door leuke filters en stickers. Tot nu toe werden deze filters en stickers vooral door Snapchat aangeboden, maar ook Instagram speelt slim in op deze trend. Vanaf deze week kun je namelijk je selfie pimpen en nieuwe Face-filters gebruiken op je Instagram-verhaal! Ook vind je leuke, zomerse stickets die je kunt toevoegen aan je foto. Flamingo’s, zonnebrillen, meloenen en ijsjes: allemaal zomerse attributen die je foto nóg vrolijker maken. Wij zijn benieuwd of Instagram in de winter ook met winterse stickers komt!

Je fiets op slot zetten met je smartphone

Om ongelukken op de fiets te voorkomen heeft KPN samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een slim fietsslot ontwikkeld voor je smartphone. Het gaat om een app, waarin automatisch wordt aangeven wanneer je je fiets van het slot haalt. Zodra je fietsslot open is, wordt de netwerkverbinding van je smartphone verbroken. Hierdoor is het niet meer mogelijk om te bellen, sms’en of appen op de fiets en dat scheelt hopelijk een hoop ongelukken! 112 kan natuurlijk wel altijd gebeld worden, indien er sprake is van een noodgeval. Deze zomer zal een kleine groep fietsers het slot en bijbehorende app uitproberen. Belangrijk om te weten: het slot gaat rond de 100 euro kosten.

Spotify afspeellijsten maken in Facebook Messenger

Wil je je muziek graag met je vrienden delen? Dit kon natuurlijk al via Spotify, maar nu is dit ook mogelijk in de Messenger app van Facebook! Als je de Spotify extensie activeert in een chat met bijvoorbeeld vrienden, krijg je de optie om een gezamenlijke afspeellijst te maken met je vrienden in de chat. Iedereen in de chat kan nummers toevoegen aan deze lijst, je hoeft niet persé een Spotify account te hebben. Voor ieder nummer dat wordt toegevoegd aan de lijst, ontvang je een notificatie. Op deze manier voorkom je dus dat nummers dubbel worden toegevoegd. Wij zeggen: voetjes van de vloer en dansen maar!