‹ Alle nieuwsberichten

Tover je (oude) smartphone om tot wifi-versterker!

Tover je (oude) smartphone om tot wifi-versterker!

Heb jij niet overal in je huis wifi? Er is nu een app in de Play Store verschenen die dat probleem misschien voor je kan verhelpen. De app zet je telefoon namelijk in als versterker!

Slechte verbindingen verhelpen

Moet jij in je kamer precies zo zitten en niet anders om ervoor te zorgen dat jouw telefoon de wifi-verbinding niet verliest? En duurt het streamen van je favoriete Netflix-serie tijden? Dan is de app Anify misschien echt iets voor jou.

De app zegt namelijk smartphones te kunnen omtoveren tot wifi-versterker. Je kunt natuurlijk ook zelf een extender kopen en deze ergens in je huis plaatsen, maar als je nog ergens een oud toestel hebt liggen is het installeren van de app misschien wel net zo handig!

Hoe werkt het?

De app werkt alleen op Android-toestellen en is gratis te downloaden in de Play Store. Het is het handigst om eerst je router op een andere plek proberen te zetten, maar als dat niet helpt kun je op zoek gaan naar een oud toestel en hier de app op installeren. 

Vervolgens download je de app ook op de apparaten waarmee je geen goede wifi-verbinding hebt. Alle toestellen met de app worden dan met elkaar in verbinding gebracht waardoor het bereik van je wifi-signaal wordt vergroot: dit noem je ook wel een mesh-wifi-netwerk.

Installeren

Zoals al is gezegd, is de app gratis. Je hebt een Android-toestel nodig met daarop minimaal Android 5.0: als je een heel erg oud Android-toestel als extender wilt gebruiken, lukt dit dus waarschijnlijk niet. Je downloadt de app hier in de Play Store.

Wil je meer uitleg over Anify? In deze video wordt nog eens uitgelegd hoe de app werkt!

 

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: