‹ Alle nieuwsberichten

Daar is-ie dan: de OnePlus 5!

Daar is-ie dan: de OnePlus 5!

Veel mensen hebben er reikhalzend naar uitgekeken: de presentatie van de OnePlus 5! Gister was het eindelijk zo ver, we hebben voor jou de belangrijkste features op een rijtje gezet.

Enorm werkgeheugen

De OnePlus 5 verschijnt in twee uitvoeringen die allebei erg indrukwekkend zijn. De Slate Grey variant beschikt over 6GB werkgeheugen. Dat is eigenlijk al ontzettend veel voor een telefoon. Nog niet onder de indruk? De Midnight Black variant beschikt over maar liefst 8GB RAM. Dat is meer dan de gemiddelde laptop!

Verder worden de toestellen van elkaar onderscheiden door hun look en intern geheugen. De Slate Grey beschikt, verrassing, over een grijze achterkant terwijl de Midnight Black zwart is. Daarnaast beschikt het grijze toestel over 64GB aan intern geheugen, terwijl de zwarte telefoon over 128GB beschikt.

Razendsnelle prestaties

Het vlaggenschip van OnePlus beschikt over een Snapdragon 835-chipset. Dit is momenteel de snelste chipset van chipfabrikant Qualcomm. Volgens OnePlus zorgt deze processor er niet aleen voor dat je zware apps en games kunt spelen: hij is ook nog eens ongelooflijk energiezuinig.

Dubbele camera

De camera’s zijn hét speerpunt van de OnePlus 5. Aan de achterkant vinden we namelijk niet één, maar twee camera’s. De eerste beschikt over 16 megapixels en de andere over 20 megapixels. De sensoren zijn gemaakt door Sony.

De twee camera’s werken samen, waardoor je erg scherpe foto’s als resultaat krijgt. Ook kun je de camera’s gebruiken om een ‘bokeh’ effect te creëren: de achtergrond van je foto wordt dan wazig gemaakt waardoor je foto meer diepte krijgt. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich een 16-megapixelcamera.

De nieuwste Android-versie

OnePlus’ eigen softwareschil, Oxygen OS, is gebaseerd op Android. Deze schil heeft net wat meer opties dan Android zelf en kan daarom ook rekenen op veel fans. Uit de doos draait het toestel op Android 7.1 Nougat, maar een developer bij OnePlus heeft al toegezegd dat het toestel straks ook de update naar Android 8 zal krijgen.

Strak design

Voordat het toestel werd uitgebracht, gaven veel mensen naar aanleiding van de teasers aan het toestel erg te vonden lijken op de iPhone 7 Plus. Nu het toestel eenmaal is uitgebracht lijkt het eigenlijk wel mee te vallen, omdat de antennelijnen niet volledig recht zijn en het toestel in de hand erg anders aanvoelt.

Het AMOLED-scherm is 5,5 inch groot en heeft een fullHD-resulotie van 1920x1080 pixels. Het is ook nog eens OnePlus’ dunste toestel: de body is namelijk maar 7,25mm dik. De ‘Horizon Line’, die over alle randen van het toestel loopt, zorgt ervoor dat het lijkt alsof je telefoon voor de helft in de schaduw ligt en de antennelijnen aan de achterkant zijn mooi afgerond. Het toestel is gefabriceerd van metaal met een coating.

Nu al verkooprecords verbroken

Carl Pei, een van OnePlus’ mede-oprichters, heeft via Twitter aangegeven dat de OnePlus 5 hun snelstverkopende toestel ooit is. Dat is opvallend, omdat het toestel alleen via hun website te verkrijgen is met een speciale code: ‘Clearer Photos’. Via wereldwijde evenementen (waaronder één in Amsterdam!) is het toestel ook al te verkrijgen.

Bron: Allaboutphones, Android Planet, Androidworld, OnePlus

Meer nieuws over: