‹ Alle nieuwsberichten

LG presenteert update voor de G6 én kondigt een nieuw toestel aan!

LG presenteert update voor de G6 én kondigt een nieuw toestel aan!

De LG G6 is momenteel hét vlaggenschip van de producent, maar nu kunnen we ook een nieuwe versie van het toestel verwachten. Daarnaast zijn er software-updates aangekondigd voor de G6.

Nog grotere geheugens

De LG G6 is nog maar een paar maanden geleden verschenen, maar bij LG vonden ze kennelijk dat het toestel nu al toe is aan een update. Het nieuwe toestel, dat de LG G6 Plus moet gaan heten, beschikt onder andere over 128GB aan intern opslaggeheugen. Ter vergelijking: de ‘normale’ G6 beschikt over 32GB intern opslaggheugen.

Als we de geruchten mogen geloven wordt ook het werkgeheugen van de G6 vergroot. De G6 beschikt namelijk over 4GB aan werkgeheugen, bij de LG G6 Plus zou dit 6GB aan werkgeheugen zijn.

Beter geluid

Ook zal de G6 Plus over beter geluid gaan beschikken. Dit wordt gerealiseerd in samenwerking met vooraanstaand audiobedrijf Bang & Olufsen. LG is al eerder de samenwerking aangegaan met dit gevestigde bedrijf.

Geen nieuwe processor

Veel fans van LG hoopten dat de nieuwe G6 over een nieuwe processor zou gaan beschikken. Omdat het toestel eerder is verschenen dan de meeste vlaggenschepen beschikt het namelijk over een (overigens prima) Snapdragon 821-processor. Andere vlaggenschepen die later verschenen zijn beschikken grotendeels al over de, net iets nieuwere, Snapdragon 835-processor. De G6 Plus zal echter niet over deze nieuwere processor beschikken. Ook is het niet duidelijk of we het nieuwe toestel ook in Nederland kunnen gaan verwachten.

Updates voor de G6

LG heeft aangegeven dat gebruikers van de G6 binnenkort een grote update voor hun toestel kunnen verwachten. Onderdeel van de update is de mogelijkheid om het toestel met behulp van gezichtsherkenning te kunnen ontgrendelen. De Samsung Galaxy S8 kan dit al, maar LG heeft aangegeven dat hun methode nog sneller zal zijn.

Ook wordt er een speciale batterijmodus geïntegreerd die ervoor moet zorgen dat je accu wat langer meegaat. Wanneer je je vinger voor de cameralens houdt terwijl je een foto maakt, zal het toestel je ook een waarschuwing geven. De update wordt ergens halverwege juli verwacht.

Bron: Allaboutphones, Android Planet, The Verge

Meer nieuws over: