‹ Alle nieuwsberichten

YotaPhone 3 komt eraan: smartphone met twee schermen

YotaPhone 3 komt eraan: smartphone met twee schermen

Vandaag werd er bekendgemaakt dat we later dit jaar de YotaPhone 3 gaan zien. Deze bijzondere smartphone beschikt over een extra scherm aan de achterkant. Dit zwart-witte e-inkscherm zou allerlei functies toe moeten voegen. Wij vertellen je er meer over!

Origineel concept van Yota

De YotaPhone 3 is niet de eerste smartphone met dit interessante concept. (in de header van dit artikel is de YotaPhone 2 te zien) Gebaseerd op de twee voorgangers van de Russische producent kunnen we je al veel vertellen over waarom het tweede scherm is toegevoegd en wat het te bieden heeft. Je gebruikt het e-inkdisplay voornamelijk om energie te besparen. Het zwart-witte beeldscherm aan de achterkant is namelijk zeer energiezuinig en heeft een lagere kwaliteit. Het is echter wel geschikt voor snelle handelingen of wanneer een hoge kwaliteit minder belangrijk is. Zo kun je het prima gebruiken om naar je notificaties te kijken, een berichtje te sturen, iemand te bellen of zelfs lange teksten te lezen. Hierdoor gaat de smartphone gemakkelijk dagenlang mee. Daarnaast biedt het ook leuke extra’s, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om selfies te maken met de hoofdcamera aan de achterkant.

Gelekte specificaties

Volgens enkele betrouwbare bronnen zijn de specificaties van de YotaPhone 3 ook al bekend. Zo zou het over een midrange-processor, de Qualcomm Snapdragon 625, beschikken. Dit is dezelfde chipset die je vindt in de Blackberry KEYone, die eerder deze maand uitkwam. Daarnaast zou het toestel gebruik gaan maken van 4GB werkgeheugen en twee degelijke camera’s. Volgens het lek komt de smartphone zonder 3.5mm jack-aansluiting, maar is er wel de mogelijkheid om via USB-C je koptelefoon of oordoppen te gebruiken. Het hoofdscherm van het toestel zou overigens niet te wensen over moeten laten, dat wordt namelijk een 5.5’ AMOLED-display met een full HD-resolutie.

Beschikbaarheid

Het is al duidelijk dat de YotaPhone 3 in de herfst van 2017 uit zal komen. Of de smartphone ook internationaal beschikbaar zal zijn is maar de vraag. Het Russische bedrijf heeft een poging gedaan om de voorganger in Amerika op de markt te brengen, maar dat is toen niet gelukt. Het is inmiddels al wel bekend dat het bedrijf samen met een nieuwe fabrikant aan het werken is en van plan is om nog een poging te doen om de de internationale markt te betreden.

Ben jij net zo benieuwd naar hoe de YotaPhone 3 het zal gaan doen als wij? Houd dan Belsimpel.nl in de gaten voor de nieuwste informatie en specificaties!
 

Bron: Tweakers, Engadget

Meer nieuws over: