‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 24 2017

Het telecomoverzicht van week 24 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Twitter gaat (weer) op de schop, de topman van een leverancier aan Apple klapt uit de school over de nieuwe iPhone en Facebook laat je (eindelijk!) GIF’s plaatsen in reacties.

Twitter krijgt een nieuwe look

Sommigen zagen de nieuwe look al voorbijkomen in de testversie van de app, maar nu gaat Twitter officieel overstappen naar een nieuw uiterlijk. Door een aantal aanpassingen te doen moet het platform gebruiksvriendelijker worden voor nieuwe gebruikers. We zien bijvoorbeeld dikker gedrukte koppen en rond afgesneden profielfoto’s. Een aantal icoontjes is vervangen door nieuwere iconen, zoals het antwoordpijltje dat een tekstwolkje is geworden. Ook wordt er een aantal verbeteringen doorgevoerd waardoor het social mediaplatform sneller moet gaan werken. Vanaf vandaag worden de verbeteringen uitgerold naar zowel de destkopversie als de apps.

Bron: Techcrunch

 

Gaat de volgende iPhone draadloos opladen ondersteunen?

Er gaan al veel geruchten dat we de volgende iPhone deze herfst kunnen verwachten, maar eigenlijk weten we nog niet veel zeker over het nieuwe toestel. Zo weten we niet eens wat de naam gaat worden (iPhone 7s, iPhone 8?) en hoe groot het toestel gaat worden. Toch zijn er al meerdere techlekkers die zeggen informatie te hebben over het nieuwe toestel. Het laatste gerucht vertelt ons dat de iPhone draadloos opladen gaat ondersteunen. Deze informatie is afkomstig van een leverancier van Apple. Ook uitgelekte foto’s van wat de front- en backpanels van de iPhone zouden moeten zijn, tonen ook een glazen achterkant. Glazen achterkanten zijn geschikt om draadloos me te laden, dus dit gerucht zou zomaar waarheid kunnen zijn!

Bron: The Verge

Facebook laat je GIF’s plaatsen in reacties

Wist je dat de GIF vandaag 30 jaar bestaat? Wij ook niet. Facebook heeft dit wel opgemerkt, en laat je, om het te vieren, vanaf vandaag GIF’jes plaatsen in reacties. Handig! Waarom het pas zo laat werd geïntroduceerd is niet duidelijk, in Facebook Messenger kun je namelijk al heel lang reageren met GIF’s. Via de desktopversie van Facebook is het nu in ieder geval mogelijk om op de GIF-knop te drukken en zo een GIF te reageren in een reactie. In de apps is deze knop er nog niet, maar we verwachten dat ze bij Facebook hard aan het werk zijn om deze zo snel mogelijk toe te voegen. Dan kun jij al je vrienden spammen met je leukste katten-GIF’s!

Bron: Androidworld