‹ Alle nieuwsberichten

Verras je vader deze zondag met een Vaderdagfilm!

Verras je vader deze zondag met een Vaderdagfilm!

Aankomende zondag is het Vaderdag, een mooie gelegenheid om iets leuks te doen voor je oude man! Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? Dan is er nu goed nieuws: de Google Foto’s-app helpt jou bij het maken van een toffe Vaderdagfilm en het is nog gratis ook. Je hebt er alleen een iPhone-, iPad- of Android-apparaat voor nodig.

Bundel eerst op deze manier de foto’s van je vader

Om alle foto’s van je vader overzichtelijk te bundelen, is het slim om eerst de gezichtsherkenningsfunctie in Google Foto’s aan te zetten. Deze functie is normaal gesproken niet beschikbaar in Nederland, maar dit probleem kun je makkelijk oplossen door te doen alsof je in Amerika woont. Open de VPN-app Tunnelbear en volg de volgende stappen:

  1. Download een VPN;
  2. Wis alle gegevens van de Google Foto’s-app, of verwijder de hele app;
  3. Activeer de VPN uit Amerika;
  4. Open de Google Foto’s app opnieuw (of download hem opnieuw, als je de app hebt verwijderd);
  5. Doorloop de set-up-wizard;
  6. Na een paar minuten wachten, staat er bij de zoekfunctie de optie ‘mensen’. Hier zie je alle foto’s waar mensen opstaan: dankzij de gezichtsherkenning bundelt de app alle foto’s per persoon.

Op deze manier heb je alle foto’s van je vader bij elkaar staan en kun je je film gaan maken!

Zo maak je de Vaderdagfilm!

Ga naar deze website en klik op ‘aan de slag’. Selecteer hier alle leuke foto’s van je vader en klik op ‘volgende’. Natuurlijk kun je ook een foto van de hond erbij doen of van Max Verstappen (vaders blijken tenslotte vaak fan van snelle auto’s).

Google Foto’s gaat hierna zelf aan de slag met het maken van je Vaderdagfilm. Je hoeft hier niet op te wachten, je krijgt vanzelf een melding in de app wanneer je film klaar is. Sla de film op en stuur hem zondag naar je vader (of ga bij hem langs). Succes gegarandeerd!

Meer nieuws over: