‹ Alle nieuwsberichten

Wie gaat nu de Google Pixel maken?

Wie gaat nu de Google Pixel maken?

Wist je dat de Google Pixel niet door Google gemaakt is, maar door HTC? Het ligt daarom ook in de lijn der verwachting dat de nieuwe Pixel-toestellen ook door HTC gemaakt gaan worden. Inmiddels doen zich echter geruchten de ronde dat LG de productie op zich gaat nemen.

Verschillende uitvoeringen

Voordat toestellen officieel aangekondigd worden, geeft Google ze in de interne communicatie codenamen die met vissen te maken hebben. Inmiddels zijn er drie nieuwe ‘vissoorten’ opgedoken: Muskie, Walleye en Taimen. Muskie zou de opvolger zijn van de Pixel XL, Walleye van de ‘normale’ Pixel en Taimen is een nieuwe versie met een scherm dat nog groter is dan dat van de Pixel XL.

Het lijkt er inmiddels op dat het Muskie-model geschrapt is. Dat betekent dat er waarschijnlijk twee opvolgers van de Pixel komen, waarvan één met een extra groot scherm. We vragen ons af of Taimen qua behuizing ook groter wordt dan de Pixel XL, of dat de bezels smaller worden gemaakt zodat alleen het scherm groter wordt.

Gaat LG ‘m nu maken?

Het lijkt erop dat LG de Taimen-uitvoering gaat maken. Een bekende tech-insider, David Ruddock, laat via Twitter weten dat hij bronnen heeft die beweren dat LG Taimen gaat fabriceren. Het ligt dan in de lijn der verwachting dat LG ook de productie van Walleye op zich gaat nemen.

Spijt van de samenwerking met HTC?

LG nam eerder al de productie van de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 5X op zich. Misschien is dit Google goed bevallen en hebben ze spijt van hun keuze om de productie van Pixel-toestellen aan HTC over te laten?

De Pixel-toestellen die HTC fabriceerde, ondervonden namelijk nogal wat productie- en leveringsproblemen. Zo duurde het ontzettend lang om de toestellen te verschepen: veel mensen die het toestel wilden hebben konden het toestel nergens verkrijgen. De 128GB-variant van het toestel was zelfs bijna twee maanden lang nergens te koop!

Google gaat zijn eigen chips produceren

En nee, we bedoelen geen aardappelchips, maar mobiele chips. Google loopt al langer rond met het idee om zelf chips te gaan produceren, maar het lijkt er nu op dat de nieuwe Pixels voorzien zullen worden van Google-chips.

Een chiparchitect die voorheen bij Apple werkte, is nu namelijk overgestapt naar Google. Ook heeft Google meerdere vacatures geplaatst voor mensen die chips kunnen ontwerpen/fabriceren. De Pixel en Pixel XL draaien op een chip van chipfabrikant Qualcomm. Een nieuwe stap richting onafhankelijkheid voor Google dus!

Meer weten?

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit telecomland? Houd dan onze nieuwspagina belsimpel.nl/nieuws in de gaten!

Bron: All About Phones, Android Planet, The Verge

Meer nieuws over: