‹ Alle nieuwsberichten

WWDC 2017-keynote round-up: iOS 11, iPad Pro's en WatchOS 4

WWDC 2017-keynote round-up: iOS 11, iPad Pro's en WatchOS 4

Apple heeft op zijn jaarlijkse WWDC-evenement het doek van iOS 11 afgehaald, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van de bekende fabrikant uit Cupertino. Daarnaast is er op software-, maar ook op hardwaregebied veel gepresenteerd.

iOS 11

Op de Worldwide Developer Developer Conference heeft Apple iOS 11 gepresenteerd, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple dat te gebruiken zal zijn op verschillende iPhones en iPads. Er zijn verschillende aanpassingen doorgevoerd op het gebied van bediening en de interface, maar ook de digitale assistent Siri kent veel verbeteringen. De App Store wordt een stuk persoonlijker en gebruikers krijgen persoonlijke aanbevelingen. Er werd ook een nieuw bedieningspaneel getoond, met verschillende andere knoppen die geheel schermvullend is. De notificaties en het toegangsscherm zijn gecombineerd tot één scherm.

Siri is beter geïntegreerd met iOS 11 en je krijgt dan ook verschillende aanbevelingen op basis van jouw specifieke gebruik. Ook is er ingebouwde vertaalfunctie aanwezig en zijn er verschillende nieuwe stemmen te gebruiken, die natuurlijker klinken. De iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4 zullen geen update krijgen naar iOS 11. Een publieke bèta van de software zal eind deze maand uitkomen en de definitieve versie zal in het najaar uitgebracht worden.

WatchOS 4

Ook kreeg WatchOS de nodige aandacht en Apple introduceerde WatchOS 4 voor hun eigen smartwatches. Het is mogelijk om Siri het uiterlijk van een wijzerplaat volledig te laten beheren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld meldingen voor het verkeer of het weer te laten zien, evenals van andere applicaties. Een vernieuwde work-out app werd ook getoond en daarnaast is er een nieuwe muziek-app gepresenteerd, waarmee je nog makkelijker het juiste nummer kunt selecteren. Ook krijg je als gebruiker de keuze om verschillende Toy Story-gerelateerde watchfaces te kiezen, met Woody, Buzz Lightyear en Jessie.

Nieuwe iPad Pro's

Qua hardware pakte Apple ook flink uit met vernieuwde iMacs, een nieuwe iMac Pro, verbeterde MacBook Pro's en we zagen ook de eigen HomePod. Dit is een slimme speaker die strijd aan moet gaan met onder andere Google Home en de Amazon Echo. Ook introduceerde de Amerikaanse fabrikant de nieuwe iPad Pro 10.5. Omdat er gebruik wordt gemaakt van zeer smalle schermranden, is het apparaat ongeveer even groot als de 9.7-inchvariant. Het scherm heeft een refreshrate van 120Hz, waardoor alles er nog vloeiender uitziet. Een homebutton met daarin de vingerafdrukscanner is ook aanwezig, eerder gingen er nog geruchten dat deze weggelaten zou worden.

Er wordt gebruikgemaakt van een zeskernige processor en ook de grafische prestaties zijn verbeterd. De camera's van de iPhone 7 zijn ook te vinden in deze nieuwe iPad en de tablets worden uitgeleverd met iOS 10, maar krijgen uiteraard de iOS 11-update. Naast het nieuwe 10.5-inchmodel, is ook de iPad Pro met 12.9" scherm voorzien van nieuwe hardware. Beide tablets zijn binnenkort beschikbaar in verschillende kleuren en komen in varianten op de markt met 64GB, 256GB of 512GB intern geheugen.

Bron: Tweakers, iCulture