‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 22 2017

Het telecomoverzicht van week 22 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Facebook is bezig met het ontwikkelen van een app die zich richt op tieners, Snapchats Spectacles zijn nu ook in Nederland te verkrijgen en Qualcomm maakt het mogelijk om je telefoon nóg sneller op te laden! 

Snap erop los: Spectacles nu ook in Nederland verkrijgbaar

Vorig jaar heeft Snapchat zijn Spectacles al geïntroduceerd. Tot nu toe waren de populaire brillen echter niet in Nederland te verkrijgen. Tot nu! De brillen zijn vanaf vandaag via een Nederlandse versie van de Snapchat-website te bestellen. Maar wat kun je eigenlijk met deze brillen? De Specatcles beschikken over een geïntegreerde camera, die je met een knopje aan de zijkant van de bril kunt bedienen. Aan de lichtjes op de voorkant van het montuur kunnen je vrienden zien dat je aan het filmen bent. Je kunt vervolgens video’s van maximaal 10 seconden maken, die je gelijk op Snapchat kunt delen. Dit gebeurt via Bluetooth of wifi. Je kunt je video’s ook verplaatsen naar je galerij, zodat je ze eventueel ook nog via andere kanalen kunt delen.

Bron: Bright

Facebook ontwikkelt nieuwe app: Facebook Talk

Het lijkt er sterk op dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe app die zich daarbij vooral richt op tieners. Het bedrijf heeft namelijk nogal wat concurrentie van Snapchat ondervonden, en is dan ook bezig met het imiteren van een aantal Snapchat-functies, zoals de gezichtsfilters. De nieuwe app, die Facebook Talk moet gaan heten, wordt onder andere voorzien van ouderlijk toezicht. Ouders kunnen dan via een aparte bepalen met wie hun kinderen wel en niet in contact komen. Bij een nieuw vriendschapsverzoek krijgen zij bijvoorbeeld een melding. Ook worden er waarschijnlijk games en andere ‘creatieve tools’ aan Facebook Talk toegevoegd. Momenteel moet je 13 jaar zijn om een Facebookaccount aan te kunnen maken, maar veel ouders verbieden dit hun kinderen uit angst voor contact met kwaadwilligen. Met de nieuwe app zou Facebook proberen meer jongeren aan te trekken en tegelijkertijd hun ouders gerust te stellen.

Bron: Androidworld, Daily Mail

Je telefoon nóg sneller opladen?

Veel telefoons worden al geleverd met Quick Charge-technologie, waarmee je je telefoon extra snel kunt opladen. Qualcomm heeft inmiddels zijn Quick Charge 4+ gepresenteerd, waarmee je je telefoon nóg sneller en efficiënter oplaadt. Handig! Volgens Qualcomm kun je met de nieuwe oplaadmethode je batterij nog eens 15 procent sneller opladen, terwijl de temperatuur tot wel 3 graden kan dalen. Op die manier gaat je batterij waarschijnlijk langer mee. De nieuwe opladers kunnen ook gebruikt worden voor apparaten die Quick Charge 2 of 3 gebruiken.

Bron: Androidworld