‹ Alle nieuwsberichten

De nieuwe Moto Z2 Play komt ook naar Nederland!

De nieuwe Moto Z2 Play komt ook naar Nederland!

Eindelijk is hij dan door Lenovo gepresenteerd: het nieuwe toestel uit de Moto Z-familie, de Z2 Play. En het goede nieuws is: hij komt straks ook naar Nederland!

Moto Mods

de Motorola Z-serie wordt gekenmerkt door zijn zeer innovatieve Moto Mods. Alle Z-toestellen beschikken over een 16-pins verbinding aan de achterkant van de toestellen. Aan deze verbindingen kunnen Moto Mods bevestigd worden: een soort accessoire die je telefoon een extra functie geeft.

Zo zijn er bijvoorbeeld Mods met externe batterijen, speaker-Mods en is er zelfs een Mod die je toestel omtovert tot een beamer. Ook is er nog een Mod geproduceerd in samenwerking met Hasselblad: deze transformeert je smartphone om tot een echte compactcamera.

Herkenbaar design

De Moto Z2 Play heeft, in tegenstelling tot zijn voorganger, een volledig metalen behuizing. Verder is er qua uiterlijk weinig veranderd aan het toestel. Zo vinden we de vingerafdrukscanner nog steeds onderaan het toestel en is het scherm nog steeds 5.5 inches groot.

Wel is de vingerafdrukscanner verbeterd, dit moet er voor zorgen dat je het toestel nóg sneller kunt ontgrendelen. Ook de 3,5mm headphone-aansluiting is nog steeds in het toestel te vinden. Hiermee wordt de trend van veel producenten om deze weg te laten, dus niet gevolgd.

Onder de motorkap

De Moto Z2 Play beschikt over een Snapdragon 626-chip met een ocatcore-processor. In combinatie met de 3 GB aan werkgeheugen moet dit ervoor zorgen dat het toestel snel en zonder te haperen gaat werken. De telefoons beschikken standaard over 32 GB aan intern geheugen, maar dit is uit te breiden tot maar liefst 256 GB.

Aan de achterkant van de toestellen vinden we een 12-megapixelcamera, inclusief laser autofocus. Deze heeft overigens een diafragma van 1.7. Niet slecht! Verder vinden we aan de voorkant van het toestel een 5-megapixelcamera om selfies mee te maken.

Een nieuwe serie Mods

Met de bekendmaking van de Moto Z2 Play is ook een nieuwe serie Moto Mods aangekondigd. Een bijzondere uit de reeks is de Moto GamePad: hiermee verander je je Z2 Play in een console, een beetje verglijkbaar met de PS Vita.

Andere Mods hebben allemaal te maken met je accu en geluid. Zo zorg de nieuwe JBL SoundBoost ervoor dat je geen aparte speaker meer mee hoeft te nemen en laad je je telefoon met het Moto TurboPower Pack binnen 20 minuten weer tot 50% op. De laatste Moto Mod, de Moto Style Shell, kan ervoor zorgen dat je je toestel draadloos op kunt laden.

Ook voor beschikbaar voor Nederlanders

Het goede nieuws is dat we de Moto Z2 Play dit jaar nog ook in Nederland uitgebracht zal worden! Wanneer we het toestel precies in huis zullen hebben is nog onduidelijk, houd daarvoor deze pagina in de gaten. Benieuwd naar de uitgebreide specificaties van het toestel? Hier vind je een uitgebreid overzicht.

Meer nieuws over: