Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Alle nieuwsberichten

Nooit meer duur internet op vakantie!

Nooit meer duur internet op vakantie!

Vanaf 15 juni 2017 veranderen de regels omtrent internetten, bellen en sms’en in de EU. Dit heeft grote gevolgen voor jouw vakantie! 

Geen roamingkosten in de EU

Internetten, bellen en sms’en in het buitenland kost vaak meer dan in Nederland. Als je gebruikmaakt van je abonnement in je het buitenland, gebruik je een ander netwerk dan dat van je provider. Dit ‘lenen’ van een ander netwerk heet ‘roaming’. De buitenlandse eigenaar van het netwerk brengt hier extra kosten voor in rekening die je provider aan je doorrekent.

De Europese Commissie en het Europees Parlement vonden de extra kosten voor roaming veel te hoog. Daarom is besloten de extra roamingkosten vanaf 15 juni 2017 helemaal af te schaffen.

Wat betekent deze afschaffing in de praktijk?

Providers mogen vanaf 15 juni geen extra kosten meer in rekening brengen voor het gebruik van roamingdiensten. Heb je een abonnement in een land dat hoort bij de Europese Unie? Dan is dit abonnement vanaf 15 juni geldig in de hele EU. Je verstuurt dus tegen hetzelfde tarief een whatsappje vanuit Barcelona als Amsterdam. Het aantal MB’s dat je hiervoor gebruikt, gaat van je bundel af zoals je dat ook in Nederland gewend bent.

Ongeveer hetzelfde geldt voor prepaidgebruikers: hun prepaidtegoed is tegen hetzelfde tarief in de hele EU te gebruiken. Ook voor bellen en sms’en veranderen de regels in positieve zin voor de gebruiker. Je belt en sms’t ook voor dezelfde prijs in de EU, mits je naar een Nederlands nummer belt. Het maakt dan dus niet uit of degene met wie je belt zich in Nederland of Frankrijk bevindt.

Heb jij deze vakantie extra kosten?

Ga je binnenkort op vakantie en wil je ook zonder extra kosten kunnen internetten, bellen en sms’en? Deze regel gaat vanaf 15 juni 2017 automatisch in, ook voor al bestaande abonnementen. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen. In welke landen je goedkoop kunt roamen, verschilt per provider. Kijk in het roamingoverzicht voor de verschillen tussen providers en om te zien of jouw vakantiebestemming inbegrepen is bij je provider! 

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5s Plus Grey

Motorola Moto G5s Plus Grey

 
Xiaomi Mi A2 32GB Black

Xiaomi Mi A2 32GB Black

 
Apple iPhone SE 32GB Black

Apple iPhone SE 32GB Black

 
Sony Xperia XZ2 Compact Green

Sony Xperia XZ2 Compact Green

 
Huawei P Smart+ Black

Huawei P Smart+ Black

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.