‹ Alle nieuwsberichten

De zeer innovatieve Essential Phone is gepresenteerd!

De zeer innovatieve Essential Phone is gepresenteerd!

Andy Rubin, mede-oprichter van Android, presenteerde vandaag zijn eerste telefoon: de Essential Phone. Deze telefoon valt erg op dankzij de extreem dunne bezels. Ook de andere specs zijn om te smullen!

Het mag dan wel de eerste telefoon van het merk Essential Phone zijn, maar Andy Rubin maakt een vliegende start met dit schitterende highend-toestel. Wij zijn erg enthousiast!

Schitterend ontwerp

Het ontwerp van de Essential Phone is erg opvallend. Aan de voorkant zijn bijna geen randen rond het scherm te zien, iets wat we eerder bij de Samsung Galaxy S8 zagen. Het 5.7-inchscherm van de Andy Rubin-telefoon zelfs rond de selfiecamera gemaakt. Ook de randen aan de zijkanten zijn extreem dun. Dit heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor het besturingssysteem, want de notificatiebalk bovenin het scherm wordt dus onderbroken. Het scherm is voorzien van Gorilla Glass 5 om krassen te voorkomen en heeft een resolutie van 2560x1312 pixels.

Verder is het ontwerp ook erg strak. Het lijkt er zelfs op dat er geen logo op de buitenkant van de telefoon is aangebracht. De achterkant van het toestel is gemaakt van keramiek en verder is de behuizing van titanium.

Bijzonder aan de achterkant is bovendien de magnetische aansluiting, die overigens nauwelijks zichtbaar is. Hier kun je als gebruiker accessoires en modules aan vastmaken. Een voorbeeld van zo’n module is de 360 graden-camera en ook komen er waarschijnlijk een docking station en een laadstation die je op de Essential Phone kunt bevestigen.

Highend-specificaties

Ook de binnenkant van dit toestel is om je vingers bij af te likken. De telefoon heeft een Snapdragon 835-processor en 4 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is 128 GB groot. Ook is er voor gekozen om de 3.5mm-poort niet toe te voegen aan de telefoon. Door de bijgeleverde verloopstekker kun je toch je huidige oordopjes of hoofdtelefoon blijven gebruiken.

De camera aan de achterkant is een dubbele camera, zoals we die eerder op andere highend-toestellen zagen. Dit zorgt ervoor dat je betere foto’s kunt maken bij weinig licht. De camera aan de achterkant heeft 13 megapixels en selfies maak je met de 8-megapixelcamera aan de voorkant. De Essential Phone heeft een accu van 3040mAh en is op te laden via een usb-c aansluiting.

Beschikbaarheid

Bij Belsimpel.nl gaan we onze stinkende best doen de Essential Phone te verkopen, maar het is nog niet duidelijk of en wanneer dit gaat gebeuren. Houd hiervoor onze site in de gaten!

Meer nieuws over: