‹ Alle nieuwsberichten

Ontwikkelt LG een smartphone met een uitschuifbaar scherm?

Ontwikkelt LG een smartphone met een uitschuifbaar scherm?

Via Twitter zijn er foto’s uitgebracht van een toestel dat LG’s nieuwste telefoon uit de V-lijn zou kunnen zijn. Opvallend is dat het toestel beschikt over een uitschuifbaar scherm! 

LG V10 en V20

Het eerste toestel uit LG’s V-lijn, de LG V10, is verschenen in 2015. Bijzonder aan dit toestel het extra schermpje aan de bovenkant van het beeldscherm. Hier kunnen namelijk notificaties in kleur weergegeven worden. Ook was het LG’s eerste telefoon met een vingerafdrukscanner: een innovatief toestel dus.

Na de LG V10 verscheen een jaar later de LG V20. Ook dit toestel beschikte over een aparte notificatiebar, maar is helaas nooit in Europa verschenen. Opvallende feature aan dit toestel is onder andere de dubbele camera aan de achterzijde van de telefoon.

Een opvolger voor de V20?

Inmiddels heeft Evan Blass, een bekende en betrouwbare lekker op het gebied van telecom, via Twitter foto’s uitgelekt van een toestel dat wel eens de opvolger van de V20 zou kunnen zijn: de LG V30. Ook bij dit toestel is weer een tweede scherm aanwezig, hier ziet het er echter anders uit dan bij zijn voorgangers.

Uitschuifbaar tweede beeldscherm 

In plaats van een extra notificatiescherm aan de bovenzijde van het toestel, vinden we op de foto’s van de V30 een extra scherm aan de onderzijde. Deze zit echter ‘verstopt’ onder het grote scherm. Dat betekent dat je het toestel moet uitschuiven om bij het tweede scherm te komen!

Op de foto’s ziet dit er in ieder geval erg indrukwekkend uit. Het lijkt erop dat er extra functies gekoppeld kunnen worden aan dit tweede scherm. Zo kan het bijvoorbeeld als toetsenbord functioneren, of als verlengd homescreen. Wanneer dit extra scherm is ingeschoven, blijft er een extra smalle ‘strook’ over waarop notificaties te zien zijn. Dit is dus net zo zoals we gewend zijn van de V10 en V20, maar dan aan de onderzijde in plaats van aan de bovenkant.

Bron: Android Planet, Androidworld, The Verge

Meer nieuws over: