‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 21 2017

Het telecomoverzicht van week 21 2017

Weet je docent voortaan altijd of jij wel aan het opletten bent of niet? Dit zou misschien wel eens realiteit kunnen worden… Dat en meer, lees je hier! 

Nooit meer ongemerkt uit het raam staren tijdens een saaie les

Een Franse hogeschool gaat binnenkort kunstmatige intelligentie inzetten om te bepalen of hun studenten hun aandacht bij het college hebben of niet. De school, ESG Paris, is namelijk tot de ontdekking gekomen dat studenten erg slecht opletten bij het bekijken van online videocolleges. Door kunstmatige intelligentie in te zetten, hopen ze dat de prestaties van zowel professoren als leerlingen verbeterd kunnen worden. De software, Nestor genaamd, kan aan de hand van het gezicht van de student inschatten hoe zeer deze betrokken is bij het college. De ontwikkelaar achter Nestor, Marcel Saucet, hoopt de technologie uiteindelijk ook in klassen in te kunnen zetten.

Bron: The Verge

Wordt de vingerafdrukscanner van de Galaxy Note 8 in het scherm verwerkt?

In een uitgelekte dummy-video van de Samsung Galaxy Note 8, is geen vingerafdrukscanner op de achterzijde van het toestel te vinden. Hierdoor wordt het vermoeden een beetje bevestigd dat Samsung de vingerafdrukscanner onder het glas wil gaan verwerken. De vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 bevindt zich nu aan de achterkant, als deze naar het glas wordt verplaatst, verhuist deze dus weer naar de voorkant. Door de scanner onder het glas te plaatsen, gaat er geen extra ruimte verloren. Een handige zet dus, lijkt ons. Op de achterzijde van de dummy van de Galaxy Note 8 vinden we nu ook een dubbele camera, inclusief dubbele led-flitser. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Bron: Android Planet

IKEA gaat samenwerken met Alexa, Google Home en Apple HomeKit

Een tijdje geleden heeft IKEA zijn TRÅDFRI-serie uitgebracht. Deze serie van ‘slimme verlichting’ is via onder andere smartphones te bedienen. Dit wordt gerealiseerd met een verbindingshub die met wifi verbonden kan worden. Inmiddels is ook aangekondigd dat IKEA ondersteuning toe gaat voegen voor Google Home, Alexa en Apple Homekit. Dat betekent dat je dan het licht kunt dimmen door Siri of Google Assistant te gebruiken! Wanneer we de ondersteuning precies kunnen verwachten is helaas nog onduidelijk. IKEA laat weten dat ze de uitrol rond de herfst verwachten.

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: