‹ Alle nieuwsberichten

Google laat je accounts delen via Family Groups

Google laat je accounts delen via Family Groups

Google kent al veel mogelijkheden om documenten etc. te delen met vrienden, maar met gezinsgroepen moet het nu nóg makkelijker worden om foto’s en boodschappenlijstjes te delen!

Alles met je groep delen

Via Google is al een tijdje het mogelijk om een ‘family group’ (familiegroep) te vormen. Dit doe je door de Google-accounts van maximaal zes personen in te voeren. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden, maar ook andere huisgenoten zijn. Ook kun je een groep aan maken met je beste vrienden, met wie je vaak afspreekt. De enige voorwaarde is dat alle groepsleden in hetzelfde land wonen.

Binnen familiegroepen is het makkelijker om gegevens en media onderling uit te wisselen dan via ‘losse’ accounts. Zo kan iedereen in een groep bijvoorbeeld elkaars gekochte en gehuurde films uit de Play Store bekijken. Ook kan er een gezinsabonnement voor Google Play Music worden afgesloten en kan er een gezamenlijke betaalmethode toegevoegd worden aan de Play Store.

Nu nog meer mogelijkheden

Google heeft nu nog meer functies toegevoegd aan familiegroepen, wat ervoor zorgt dat er binnen familiegroepen steeds meer mogelijkheden zijn. Zo vind je nu bijvoorbeeld een gedeelde familiekalender in Google Agenda. Gedeelde afspraken die door groepsleden worden geplaatst, zijn dan voor iedereen in te zien. Handig wanneer je bijvoorbeeld een gezamenlijke filmavond hebt ingepland!

Een andere app die nu ook compatibel is voor familiegroepen, is Google Keep. Notities voorzien van een familiegroep-icoon worden zichtbaar voor alle groepsleden. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld het bewerken en aanvullen van boodschappenlijstjes. In Google Foto’s is nu ook een familiegroep toegevoegd: foto’s die in deze groep worden geplaatst, worden automatisch gedeeld met alle groepsleden. Dan hoef je ze dus niet apart naar elkaar te versturen!

Ook in Nederland en België?

Helaas zijn familiegroepen nog niet beschikbaar in Nederland en België. Inmiddels zijn ze te gebruiken in onder andere de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Waarom Nederland en België hier nog niet aan zijn toegevoegd is nog onduidelijk, maar het is te verwachten dat de mogelijkheid binnenkort ook naar ons komt.

Bron: Android Planet, Androidworld

Meer nieuws over: