‹ Alle nieuwsberichten

Instagram en Snapchat rollen nieuwe functies uit

Instagram en Snapchat rollen nieuwe functies uit

Instagram is bezig met de uitrol van een archieffunctie, die ervoor zorgt dat foto’s naar keuze niet meer zichtbaar zullen zijn. Snapchat is op dit moment ook bezig met de uitrol van een nieuwe functie. Wat die inhoudt, lees je hier!

Instagram archief

Bijna elke Instagram-gebruiker kent die ene foto wel die ze in 2013 hebben geplaatst en waar ze nu een beetje spijt van hebben. De foto weggooien is aan de andere kant ook weer zonde. Instagram is daarom nu bezig gegaan met de uitrol van een functie die het mogelijk maakt om deze foto’s te archiveren.

Wanneer je je foto’s aan je archief toevoegt, verschijnen ze in een privé-collectie op je profiel die alleen jij kunt zien. Ze verdwijnen dan uit je eigen overzicht en zijn dus niet meer zichtbaar voor je volgers. Wanneer je de foto weer uit je archief haalt, verschijnt deze weer op de oude plek in je overzicht. Je archiveert foto’s door het menu met de drie puntjes te openen, hier verschijnt dan de ‘archief’-mogelijkheid.

Nieuwe Snapchat Stories

Je kent de Stories op Snapchat waarschijnlijk al. In je persoonlijke Story kun je foto’s en video’s plaatsen die vervolgens 24 uur lang zichtbaar zijn voor al je vrienden. Vrij recent is ook de ‘Our Story’ geïntroduceerd. Hier kunnen aanwezigen van bijvoorbeeld een festival allemaal hun foto’s en video’s in plaatsen. Alle aanwezigen op het evenement hebben vervolgens toegang tot de Story.

Vanaf vandaag rolt Snapchat ook een nieuw soort Story uit: eentje die je zelf kunt ontwikkelen. Je kunt deze Story zelf een naam geven en vrienden kiezen die je toe wilt voegen. Zij kunnen dan ook ook foto’s en video’s plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om Snapchat-gebruikers die in de buurt zijn uitnodigen om deel te nemen. Alle deelnemers kunnen vervolgens elkaars verhalen bekijken in jullie persoonlijke Story. Wanneer er 24 uur lang niets meer in de Story is geplaatst, verdwijnt hij automatisch.

Heb jij de update al?

Voor beide apps geldt dat het om een uitrol gaat. Dat betekent dat de functies nog niet voor iedereen beschikbaar zijn, maar dat binnenkort waarschijnlijk wel worden. Als je ze nog niet in je app ziet verschijnen, moet je dus nog eventjes geduld hebben!

Bron: The Verge

Meer nieuws over: