‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 20 2017

Het telecomoverzicht van week 20 2017

In dit weekoverzicht vertellen we je over de uitgelekte informatie over de OnePlus 5, wanneer de Nokia 3310 te verkrijgen is en hoe Android de wereld verovert.

Informatie uitgelekt over OnePlus 5

Woensdag lekte er een foto uit van het prototype van de OnePlus 5. Veel mensen kijken reikhalzend uit naar het nieuwe toestel van OnePlus, dat steeds meer aan populariteit wint, vanwege de uitstekende, high-endspecificaties voor een betaalbare prijs. De behuizing heeft wat weg van die van de OnePlus 3T, behalve dat op de foto een dubbele camera wordt getoond. Verder lijkt behuizing van metaal te zijn. Het is niet zeker of het uiteindelijke toestel ook een dubbele camera heeft, maar OnePlus is de mogelijkheid in ieder geval aan het verkennen. Verder gaan er geruchten dat de OnePlus 5 een Snapdragon 835-soc en 8GB RAM krijgt. Deze duurdere onderdelen zorgen ervoor dat de smartphone waarschijnlijk een hogere prijs krijgt dan de 3T. De OnePlus 5 wordt deze zomer geïntroduceerd.

Bron: Tweakers

Nokia 3310 bijna in de winkels!

In februari maakte Nokia haar come-back door na jaren stilte maar liefst vier nieuwe toestellen te presenteren op het Mobile World Congress. Daarna was het even afwachten wanneer de telefoons te krijgen zouden zijn, maar dat moment is nu bijna aangebroken! Veel mensen zijn blij Nokia weer te mogen verwelkomen op de telecommarkt. Deze vreugde is nog versterkt doordat de fabrikant de zeer populaire Nokia 3310 in een nieuw jasje gestoken heeft en opnieuw uitbrengt. Dit toestel was jarenlang zeer gewild dankzij de extreem lange batterijduur en de nagenoeg onverwoestbare behuizing. Naast de 3310 presenteerde Nokia ook de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3 op het MWC. Deze zullen later verkrijgbaar zijn.

Bron: GSMArena

Android verovert de wereld

Op het Google-evenement I/O, presenteert Google jaarlijks de nieuwste snufjes en ontwikkelingen. Alle onthullingen die gedaan werden tijdens deze presentatie vind je in ons I/O-artikel. Dave Burke vertelde tijdens deze presentatie meer over de groei van de Play Store. Waar er in 2015 nog 65 miljard apps gedownload werden uit de Play Store, waren dat er in 2016 maar liefst 82 miljard. Een extreem grote groei dus! Android staat momenteel geïnstalleerd op maar liefst zo’n 2 miljard apparaten en is daarmee nog steeds veruit het grootste besturingssysteem. Wat betreft smartwatches: op dit moment hebben 24 fabrikanten zich toegelegd op Android Wear en 60% van de Chromebooks draait op Android. Tenslotte zijn er elke maand 1 miljoen nieuwe Android TV-gebruikers.

Bron: Androidcentral