‹ Alle nieuwsberichten

Komt Google Assistant naar iPhones?

Komt Google Assistant naar iPhones?

Kunnen iPhone-gebruikers binnenkort Siri vervangen door Google Assistant? Een bekende journalist denkt dat dit binnenkort mogelijk is. UPDATE: inmiddels is bevestigd dat Google Assistant inderdaad naar iOS komt.

Google Assistant

Google Assistant kan eigenlijk beschouwd worden als Siris equivalent, maar dan gemaakt door Google in plaats van Apple. Deze digitale, persoonlijke assistent kan je met ontzettend veel helpen. Zo kun je de assistent vragen waar de dichtstbijzijnde restaurants zijn of hem verzoeken je favoriete serie op Netflix te openen.

Nu gaat het gerucht dat Google Assistant ook gaat verschijnen op iPhones. Dit voorspellen Mark Gurman en Mark Bergen: journalisten die al eerder (betrouwbare) voorspellingen hebben gedaan op het gebied van Apple. Dit is opvallend nieuws, omdat dat zou betekenen dat Apple de concurrentie van Google zal toestaan op zijn toestellen.

Wordt Siri vervangen?

Apple maakt zich waarschijnlijk niet zo veel zorgen. Google Assistant zal namelijk verschijnen als app in de App Store. De assistent is dus niet geïntegreerd in iOS zoals Siri dat is. Het is in dat geval dus niet zo dat gebruikers van iPhones standaard de keuze tussen Siri en Google Assistant krijgen voorgeschoteld. Waarschijnlijk zullen alleen echte Assistant-liefhebbers de app installeren en gebruikt de rest van de iPhone-eigenaren gewoon Siri.

Google Assistant: ook voor je huishoudelijke taken

Google gaf niet zo lang geleden de Google Assitant-sdk vrij. Met deze ‘software development kit’ kunnen ontwikkelaars de assistent zelf in hun eigen hardware inbouwen. Ook verwachten we binnenkort een samenwerking van Google met General Electric. Dit laatste bedrijf is een bekende producent van huishoudelijke apparaten in de Verenigde Staten. De verwachting is dat het bedrijf de assistent in een zeer groot deel van zijn producten zal verwerken. Dan kun je bijvoorbeeld je wasmachine vragen of de was al schoon is en je koelkast vragen hoe veel melk je nog hebt.

Google I/O

Vandaag is de eerste dag van Google I/O. Vanavond om 19:00 is de aanvang van het ontwikkelaarsfestival, dat tot het einde van deze week duurt. We verwachten dat Google van het moment gebruik zal maken om verschillende nieuwe producten en samenwerkingen aan te kondigen. Het zou dus goed kunnen dat ze deze week officieel vertellen dat er een Google Assistant-app in de App Store zal verschijnen.

Tijdens Google I/O worden doorgaans ontzettend veel bekendgemaakt, je ziet door de bomen soms het bos niet meer. Daarom plaatsen wij aan het einde van deze week een samenvattend artikel met daarin de belangrijkste aankondigingen die tijdens Google I/O zijn gedaan. Je vindt het artikel aan het einde van de week op belsimpel.nl/nieuws.

Bron: Bloomberg, Android Planet, Tweakers

Meer nieuws over: