‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy S8 en S8+ meer dan vijf miljoen keer verkocht!

Samsung Galaxy S8 en S8+ meer dan vijf miljoen keer verkocht!

Het is minder dan een maand geleden dat de Samsung Galaxy S8 voor consumenten is verschenen, en het toestel is nu al meer dan vijf miljoen keer verkocht!

Heel veel pre-orders

29 maart dit jaar lanceerde Samsung zijn nieuwe Galaxy S8 en S8+. Bijzonder aan de toestellen zijn onder andere zijn zéér smalle schermranden en de aanwezigheid van een home-button onder het scherm. Ook de irisscanner van de Note 7 is verbeterd en verwerkt in de S8-toestellen.

Het aantal pre-orders van de Galaxy S8 en S8+ oversteeg het aantal pre-orders dat destijds geplaatst werd voor de Galaxy Note 7. Inmiddels heeft Samsung aangegeven dat er meer dan 5 miljoen exemplaren van de Galaxy S8 over de toonbank is gegaan.

Nieuw verkooprecord?

Samsung geeft aan geen exacte cijfers te kunnen geven. Hoe veel ‘meer dan 5 miljoen’ dus is, weten we helaas niet. Verscheidene analisten voorspellen echter wel dat er aan het einde van het tweede kwartaal zo’n 20 miljoen Galaxy S8-toestellen verkocht zullen zijn. Als deze trend zich doorzet, betekent dat dat de Samsung Galaxy S8 en S8+ aan het einde van het jaar 60 miljoen keer verkocht is: een verkooprecord voor Samsung!

Deze verkoopcijfers zijn goed nieuws voor Samsung, dat met de release van de S8 de Galaxy Note 7 heeft doen vergeten. De Note 7 verscheen op 2 augustus 2016, maar kwam voornamelijk negatief in het nieuws. Dit kwam door een defect in de batterijen, waardoor sommige toestellen ontzettend heet werden.

Afgezien van de batterij, beschikte de Note 7 verder wel over indrukwekkende specificaties. Zo was het scherm aan de zijkanten afgebogen waardoor er aan de zijkanten haast geen schermranden meer waren. Ook beschikte de Note 7 over een irisscanner en was hij waterresistant. Door dezelfde specificaties te verwerken of te overtreffen in de Galaxy S8, heeft Samsung het tij doen keren.

Bron: Androidworld, Techtastic

Meer nieuws over: