Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus
Maandag 30 maart 2009, 13:17:46

Volgens de Wall Street Journal komt Skype nu daadwerkelijk met eigen software voor Apple's iPhone. Vanaf dinsdag zou de software beschikbaar moeten zijn in de App Store. Gesprekken kunnen alleen via WLAN gevoerd worden, Apple's voorwaarden van de App Store verbieden het gebruik van UMTS. De chatfunctie werkt overigens wel via het mobiele netwerk.


 

iPod Touch

De nieuwe software werkt ook op de iPod Touch, al moet er dan wel een microfoon gekocht worden. De speciale Skype-telefoons, die voor €70 tot €130 in de shop van Skype te koop zijn, worden met de Apple-software overbodig. Ook de opties SkypeIn en SkypeOut zullen beschikbaar zijn op de iPhone, zodat er in de VS al vanaf 2,1 cent naar vaste nummers gebeld kan worden.

Betere geluidskwaliteit

Voor firma's als Nimbuzz, Truphone en Fring is dit slecht nieuws, hun eigen programma's zullen nu beduidend minder gebruikt gaan worden. Volgens Skype-chefingenieur Kurt Thywissen is de geluidskwaliteit van deze programma's een stuk minder, omdat de concurrenten Skype-gesprekken via een eigen server moeten leiden. Al het dataverkeer moet daarom een keer extra omgerekend worden, wat verliezen met zich meebrengt.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl