‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 19 2017

Het telecomoverzicht van week 19 2017

Deze week lees je in het nieuwsoverzicht over de laatste update van Snapchat, Apples nieuwe patent en het blokkeren van smartphones tijdens concerten. Lees hier meer!

Smartphones geblokkeerd tijdens optreden

Amerikaanse komiek Chris Rock werd er gek van: de zee van oplichtende telefoons in een volle zaal. Daarom heeft concertorganisator Mojo ervoor gezorgd dat bezoekers hun telefoons niet langer kunnen gebruiken tijdens het optreden van Rock in het Ziggo Dome. Dit doen ze met behulp van een telefoonhoesje van het merk Yondr. Zodra je de ‘phone-free zone’ ingaat, gaat het telefoonhoesje op slot. Zo houd je je telefoon bij je, maar kun je er niks mee. Zo wordt ook voorkomen dat het publiek de show van Rock kan opnemen en zijn grappen verspreidt. Moet je écht even bellen? Het hoesje gaat vanzelf open wanneer je de telefoonvrije zone verlaat.

Bron: Bright, Tweakers

Nu ook snaps versturen zonder tijdslimiet

Tot nu toe was het op Snapchat alleen mogelijk om snaps maximaal tien seconden te bekijken of versturen. Zo kun je dus met een gerust hart gênante foto’s versturen: je vrienden kunnen ze toch niet lang bekijken (tenzij ze een screenshot maken of hem opnieuw afspelen). Sinds de laatste update kun je er echter ook voor kiezen om je snaps op oneindig zichtbaar te zetten. De ontvangers van je foto kunnen je snap dus zo lang open laten staan als ze zelf willen. Zodra ze de foto sluiten gebeurt hetzelfde als voorheen: de foto verdwijnt voorgoed.

Bron: Want

Apple patenteert nieuw systeem

Apple heeft een systeem gepatenteerd waarmee ze de kabels voor hun apparaten kunnen laten oplichten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je in het donker nog even op je telefoon wilt kijken. Het gaat hier niet om het oplichten van de hele kabel, maar alleen het eindstukje. In het systeem zitten meerdere LED-lampjes verwerkt, deze kunnen in verschillende kleuren oplichten. De bedoeling is dat de lampjes kunnen knipperen in een bepaald ritme en aparte kleur. Zo kun je aan het lampje zien of je batterij vol is of bekijken van welk medium je notificaties hebt. Het is dus een beetje te vergelijken met de notificatie-lampjes zoals je die misschien kent van Android-smartphones.

Bron: Want

Meer nieuws over: