‹ Alle nieuwsberichten

Een nieuwe Sims voor Android en iPhone!

Een nieuwe Sims voor Android en iPhone!

De welbekende gameproducent EA, Electronic Arts, kwam vandaag met het bericht dat er een nieuwe mobiele versie van The Sims uit gaat komen! EA probeert met The Sims Mobile het levenssimulatiespel opnieuw neer te zetten in de smartphonewereld.

The Sims Mobile

De Sims is wereldwijd bekend en erg populair bij veel leeftijdsgroepen. Je speelt het spel door de dagelijkse activiteiten van je unieke karakters te besturen. Het gamebedrijf heeft al eerder een poging gedaan om de Sims voor mobiele telefoons uit te brengen, maar EA was nog niet tevreden met de resultaten. Daarom komen ze nu, bijna 7 jaar later, met een nog veel uitgebreidere versie van het spel.

De nieuwe app schiet qua functionaliteit zeker niet tekort. Zo heb je de echte Sims-ervaring en bouw je een carrière, vind je hobby’s en ga je relaties aan zoals je gewend bent van de Sims-franchise. Daarnaast zijn er voor de mobiele versie ook nieuwe elementen toegevoegd. Zo is het maken van karakters nooit zo uitgebreid geweest en kun je een stamboom opzetten. Ook het maken van huizen is veel leuker geworden.

Multiplayer

Wat natuurlijk bij smartphones hoort, is verbonden zijn. Daarom verwacht je van een game voor smartphones hetzelfde. In de informatie die nu naar voren is gekomen wordt geïmpliceerd dat dat ook het geval is voor The Sims Mobile. Op welke manier je interacties met anderen gaat hebben binnen het spel weten we helaas nog niet. Zo zou je bijvoorbeeld tegelijkertijd samen kunnen spelen, maar het zou ook goed kunnen dat je je eigen wereld en prestaties kunt delen met je vrienden.

Gratis te downloaden

Een leuk feitje voor de mensen die net als wij enthousiast worden van dit nieuwtje: de game zal waarschijnlijk gratis te downloaden zijn! Dit weten we omdat het spel al beschikbaar is in Brazilië, waar je de game gratis uit de Play Store kunt downloaden. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar wij verwachten dat EA dit gaat compenseren met behulp van in-app aankopen of reclames. Hoe dan ook, wij zijn enthousiast. De game is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland, maar de verwachting is dat dat van korte duur zal zijn. Wij staan in ieder geval op scherp!

Bron: Tweakers, AndroidPolice