‹ Alle nieuwsberichten

Krijgt Android een opvolger?

Krijgt Android een opvolger?

Al een tijdje gaan er geruchten dat Google bezig is met de ontwikkeling van een nieuw besturingssysteem dat Google Fuchsia moet gaan heten. Inmiddels is een vroege versie van het systeem uitgelekt. 

Samensmelting van besturingssystemen

Momenteel heeft Google twee verschillende besturingssystemen draaien: Android en Chrome OS. Google probeert de laatste tijd deze twee besturingssystemen dichter bij elkaar te brengen. Een voorbeeld hiervan is het toevoegen van de Play Store aan Chrome. Dit zorgt ervoor dat mensen met Chromebooks ook toegang hebben tot alle Android-apps.

Het lijkt er dus op dat Google graag één besturingssysteem wil creëren dat gebruikt kan worden op meerdere devices. Nu komt Fuchsia in beeld: dit besturingssysteem moet namelijk zowel op pc’s als mobiele telefoons en tablets gaan werken. Uiteindelijk is is het dus mogelijk Fuchsia Android gaat vervangen.

Video van Fuchsia uitgelekt

Vorig jaar maakte Google bekend dat er mogelijk een nieuw besturingssysteem in ontwikkeling was. Dit is inmiddels bijna een jaar geleden en sindsdien hebben we niks meer gehoord over het nieuwe besturingssysteem. Tot vandaag…

Er is nu namelijk een video uitgelekt, waarin we een preview lijken te zien van Google Fuchsia. Het besturingssysteem ziet er in de video nog vrij ‘kaal’ uit. Dit komt omdat het gaat om een vroege versie van het besturingssysteem. Opvallend zijn de verschillen met Android. Gelukkig vinden we een paar herkenbare elementen terug.

Een opvolger voor Android en Chrome?

Zoals hierboven genoemd, is de interface van Google Fuchsia nog redelijk simpel. Toch is er al een aantal herkenbare elementen aanwezig. Zo herkennen we een zoekbalk aan de onderkant van het scherm, waar gebruikers verschillende opdrachten kunnen zetten. In het midden van het scherm vinden we de profielfoto van de gebruiker in combinatie met de tijd. Wanneer je op de foto klikt verschijnt het instellingenmenu. In dit menu vinden we dezelfde iconen zoals we die ook gewend zijn van Android Nougat.

De kans is groot dat dit systeem volop in ontwikkeling is en dat Google er voorlopig nog niet veel over kwijt wil. Wordt Fuchsia de opvolger van Android en Chrome? De tijd zal het leren. De verwachting is dat Google nog wel een aantal jaren bezig zal zijn met de ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem. Voor nu is het dus nog eventjes afwachten!

 

Bron: Android Planet, Techradar, The Verge

Meer nieuws over: