‹ Alle nieuwsberichten

HTC presenteert premium U11 met drukgevoelige zijkanten

HTC presenteert premium U11 met drukgevoelige zijkanten

HTC heeft op een eigen evenement hun nieuwe vlaggenschip van 2017 gepresenteerd in de vorm van de HTC U11. Dit toestel kent dezelfde glazen premium behuizing als de U Play en U Ultra en valt daardoor direct op. De fabrikant heeft het toestel wel voorzien van een nieuwe revolutionaire methode om verschillende handelingen uit te voeren, de zijkanten zijn namelijk drukgevoelig.

HTC U11: high-end met een glazen behuizing

HTC is eerder dit jaar al afgestapt van de metalen behuizing bij hun vlaggenschepen en bij de introductie van de HTC U Play en U Ultra zagen we de keuze voor glas, aan zowel voor- als achterkant. Met de U11 gaat HTC hiermee verder en het toestel komt op de markt in vier verschillende kleuren; zilver, zwart, blauw en wit. De behuizing is vanuit elke hoek symmetrisch en bij elke lichtinval zorgen de verschillende laagjes glas voor een wonderschoon schouwspel van kleuren. Het toestel is voorzien van de nieuwste hardware en kent een nieuwe manier van bedienen! Deze functie is zelfs met een hoesje om het toestel te gebruiken, aangezien je de 'knijpfunctie' kunt kalibreren, handig dus!

De zijkanten van het toestel zijn namelijk aanraakgevoelig, waardoor je verschillende handelingen kunt uitvoeren zonder het scherm aan te raken. Hierbij kun je denken aan het maken van een foto of bijvoorbeeld het maken van een screenshot. Volgens Leon Boshuizen, Account Manager bij HTC, is de 'squeezie' de nieuwe selfie en wij zijn benieuwd hoe dat in de praktijk werkt! HTC levert het toestel met een USB-C naar 3,5mm-adapter, zodat je elk headset kunt blijven gebruiken. Ook wordt er een Active Noise Cancelling-headsetje meegeleverd, die het binnenoor kan scannen, waarop het geluidsprofiel weer wordt aangepast. Hierdoor luister je muziek met het toestel als nooit te voren, zonder dat je door iets of iemand gestoord zal worden.

Specificaties om je vingers bij af te likken

De HTC U11 is voorzien van een Snapdragon 835-chipset van fabrikant Qualcomm. Deze achtkernige processor is alleen in de snelste toestellen te vinden en is naast erg krachtig ook erg energiezuinig. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig, waardoor je moeiteloos verschillende apps naast elkaar kunt draaien en ook op grafisch gebied is de U11 goed voorzien. Zo kun je zware 3D-games spelen zonder haperingen en in combinatie met het 5,5 inch hogeresolutiescherm is dat een genot. Het display heeft een resolutie van 2560x1440 pixels en is voorzien van een laag Gorilla Glass 5, wat bescherming biedt tegen krassen. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh kan worden opgeladen via de USB C-poort via QuickCharge 3.0.

De smartphone gebruiken in een fikse regenbui is geen enkel probleem, want de U11 is voorzien van een IP67-certificering. Beveiliging staat hoog in het vaandel bij de fabrikant en op de voorkant is dan ook een vingerafdrukscanner geplaatst. Hiermee unlock je het toestel razendsnel, zodat alleen jij er gebruik van kunt maken. Uiteraard is het toestel voorzien van mogelijkheden voor WiFi, NFC, Bluetooth, 4G en GPS. De U11 heeft een gewicht van 168 gram en meet 153,99 x 75,99 x 7,99 millimeter. 

Camera's zijn voorzien van Ultrapixel-technologie

Op de achterkant is een 12 megapixel-camera te vinden met ondersteuning voor de Ultrapixel-technologie. Dit betekent dat er meer licht kan worden opgenomen door de sensor, waardoor plaatjes in slechtere lichtomstandigheden er toch goed uitzien. Deze camera is daarnaast voorzien van verschillende technische snufjes. Zo is er dual PDAF aanwezig, ook wel Phase Autodetection Autofocus genoemd, waardoor scherpstellen geen probleem is. Ook optische beeldstabilisatie is aanwezig, wat ook helpt met het maken van scherpe kiekjes. De frontcam wordt ook steeds belangrijker en HTC heeft gekozen voor een variant met een resolutie van 16 megapixels. Filmen met de camera aan de voorkant kan in een 1080p-resolutie, terwijl de camera op de achterkant dat kan in een 4K-resolutie.

HTC Sense Companion

Het toestel is voorzien van Android 7.0 Nougat en de bekende Sense-laag van HTC. Er zijn verschillende aanpassingen gedaan aan de software en we zien onder dat Sense Companion op het toestel te vinden is. Deze leergierige assistent leert je beter kennen als je het toestel langer gebruikt. Deze reageert onder andere op jouw stem of zoekopdrachten en geeft je verschillende suggesties. Als het regent en het wat drukker is op de weg, krijg je een herinnering dat je op tijd moet vertrekken en stelt Sense Companion je de vraag of je wel aan een paraplu hebt gedacht. Uiteraard zijn alle Androidfuncties volledig te gebruiken. Hierbij kun je denken aan het downloaden van applicaties, games of films en boeken uit de Play Store of navigeren met Google Maps.

Beschikbaarheid

Het toestel zal op de markt komen in varianten waarin je één of twee simkaarten kunt plaatsen. Voor meer informatie over dit nieuwe vlaggenschip raadpleeg je de volgende toestelpagina's: HTC U11 64GB Silver of HTC U11 Dual Sim 64GB Silver.