‹ Alle nieuwsberichten

De Telegraaf lanceert nieuwe app: VNDG

De Telegraaf lanceert nieuwe app: VNDG

Deze week heeft nieuwsplatform De Telegraaf een nieuwe app gelanceerd die VNDG heet. Met deze app blijf je via video’s op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van onder andere sport en entertainment. 

Video’s staan centraal

Met VNDG (‘vandaag’) wordt het laatste nieuws aangeboden via video’s. Alle video’s die door De Telegraaf gemaakt worden, worden vanaf deze week in de app geplaatst. Op deze manier volgt het de on demand-trend waarbij men content kan bekijken wanneer het hem of haar uitkomt. Met de app ben je dus niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld het achtuurjournaal.

In de app kom je ook filmpjes tegen die op het journaal niet zou tegenkomen. Zo is er een shownieuws-achtige categorie waarin de laatste nieuwtjes uit de Privé in beeld worden gebracht. Onder ‘Lifestyle’ vinden we onder andere filmpjes van een styliste die de outfits van verschillende bekende mensen beoordeelt.

Video’s bewaren en kijklijsten maken

Wanneer je een profiel aanmaakt, schotelt de VNDG-app je ook persoonlijke suggesties voor. Daarnaast kun je zelf een kijklijst aanmaken met video’s die je interessant lijken. Deze kun je bijwerken in Mijn VNDG. Hier vind je ook een overzicht van video’s die je eerder hebt bekeken. Daarnaast wordt het opslaan van video’s mogelijk wanneer je een account aanmaakt. Zo kun je ze nog een keertje terugkijken of bewaren voor later.

Exclusieve video’s

In het categorieënoverzicht vinden we ook de categorie ‘Premium’. Content uit de categorie is, de naam zegt het al, niet voor iedereen zichtbaar. Voor €9,95 per maand ben je Premium-lid en heb je toegang tot deze exclusieve content. Ook krijg je met dit abonnement toegang tot alle artikelen uit de digitale versie van De Telegraaf. Hier is weer een andere app voor.

De app is zowel beschikbaar voor Android als iOS. Of er ook een versie voor Windows Phone-gebruikers komt is nog niet duidelijk. We verwachten van wel, omdat de ‘reguliere’ Telegraaf-app wel in de Windows Store te vinden is. Geen zin om de content op je smartphone of tablet te bekijken? Via telegraafvandaag.nl kun je de VNDG-content ook via je computer of laptop bekijken.

Bron: DroidApp, iCulture

Meer nieuws over: