‹ Alle nieuwsberichten

Zijn dit de Bitmoji's van de toekomst?

Zijn dit de Bitmoji's van de toekomst?

De makers van Gabsee volgen met hun app de laatste Augmented Reality-trends. Hoe dit werkt? Dat lees je hier!

Bitmoji’s en emoji’s

Iedereen kent emoji’s wel: met deze poppetjes en gezichtjes kun je mensen met wie je online in gesprek bent laten weten hoe je je voelt of wat je aan het doen bent. Niet zo lang geleden zijn hier de Bitmoji’s bij gekomen. Deze ‘persoonlijke emoji’s’ zijn vooral populair onder jongeren, omdat Bitmoji-app veel gekoppeld wordt aan Snapchat.

Bitmoji’s zjin gebaseerd op een avatar die je zelf kunt samenstellen. Zo kun je ervoor zorgen dat je avatar zo veel mogelijk op jezelf lijkt. Jouw avatar wordt vervolgens gebruikt als basis voor honderden Bitmoji’s. Zo kun je iemand bijvoorbeeld op bijzondere manier feliciteren of succes wensen. Ook kan jouw Bitmoji gekoppeld worden aan die van een vriend(in).

 

Moonwalken over je plak cake

Gabsee gaat nog een stapje verder dan Bitmoji. Ook in deze app ontwikkel je een avatar op basis van jouw voorkeuren. Kies zelf je gezichtskenmerken en steek hem/haar in hippe kleding. Deze 3D-avatar kun je vervolgens via je camera in de ‘echte’ wereld plaatsen. Vind je het zelf bijvoorbeeld ongemakkelijk om op kantoor een vreugdedansje te doen? Je Gabsee-avatar kan dit wel! Plaats je avatar ‘in’ de kantoorruimte via je camera en laat het lijken alsof jíj een dansje doet op de werkvloer.

Wanneer je de app opent nadat je je avatar hebt ingesteld, kun je kiezen hoe je je voelt. Op basis van de emotie die je hebt ingevuld, bepaalt de app wat jouw avatar gaat doen. Hongerig? Je avatar verschijnt dan drammend met mes en vork in de hand. Het is ook mogelijk om teksten aan je persoonlijke video’s toe te voegen. Zo verduidelijk je je boodschap nog eens.

Gabsee downloaden

Gabsee is beschikbaar voor de Android en iOS. Voor iPhones en iPads download je de app hier. Let wel op: je hebt iOS 9 of hoger nodig om de app te kunnen downloaden. Voor Android-toestellen is Gabsee beschikbaar vanaf Android 4.4. Je downloadt de app dan in de Play Store

Bron: The Verge

Meer nieuws over: