‹ Alle nieuwsberichten

Nooit meer vergeten waar je je auto hebt geparkeerd

Nooit meer vergeten waar je je auto hebt geparkeerd

Een tijdje geleden testte Google de nieuwe functie al onder bètagebruikers van Google Maps, maar nu rolt hij uit naar alle gebruikers!

Automatisch je parkeerplaats bepalen

Google Maps en Google Now proberen al langere tijd je parkeerplaats automatisch voor je op te slaan, als je dat wilt. Wanneer je je telefoon bij je hebt in de auto, berekent de telefoon dan aan de hand van je GPS dat je aan het rijden bent. Wanneer je een langere tijd stilstaat ziet Google Maps dit als een parkeeractie. Google Now toont je vervolgens in zijn overzicht waar je, volgens zijn berekeningen, je auto hebt neergezet.

Deze functie is alleen niet 100% betrouwbaar: fouten kwamen vaak voor wanneer je ergens voor langere tijd stilstond, maar niet parkeerde. In de parkeergarage is deze functie ook niet bijzonder handig: de app kan namelijk niet zien op welke verdieping je staat.

Handmatig je parkeerplaats invoeren

Om dit soort problemen te voorkomen kun je met de nieuwste versie van Google Maps ook zelf je parkeerplaats invoeren. Dit doe je door Maps te openen en op je huidige locatie te drukken, dat is het blauwe stipje op de kaart (als je niet bij je auto staat, klik je natuurlijk op de plek van je auto in plaats van op je eigen locatie). Onderin het scherm verschijnt een menu met de optie ‘Je parkeerplaats opslaan’. Wanneer je hierop klikt geeft Maps een bevestiging van je opgeslagen parkeerlocatie.

Door omhoog te swipen krijg je de optie om meer details toe te voegen. Hier kun je bijvoorbeeld invullen hoe lang je nog op je parkeerplaats mag staan. Wanneer je parkeertijd bijna verloopt krijg je dan een melding.

Ook geschikt voor parkeergarages

Alleen het toevoegen van je locatie is soms niet voldoende om je parkeerplaats te achterhalen. Wanneer je in een parkeergarage staat met veel verdiepingen ben je soms nog lang opzoek naar de verdieping waarop je auto stond. Gelukkig kun je nu binnen Google Maps ook een label toevoegen aan je parkeerlocatie. Hier kun je dus bijvoorbeeld invullen op welke verdieping je auto staat. Ook kun een extra aantekening toevoegen met een preciezere locatie van je auto, bijvoorbeeld ‘links in de hoek’. Ben je echt geen held in het terugvinden van je auto? Je kunt altijd nog een foto toevoegen van je parkeerplekje.

Je hoeft trouwens niet per se de locatie van je auto in te voeren! Met de parkeerfunctie kun je ook gemakkelijk de locatie van je fiets of ander vervoersmiddel opslaan. Via Google Play kun je kijken of de update al voor jou beschikbaar is. De nieuwste versie van Google Maps rolt vanaf vandaag uit naar alle gebruikers.

Bron: Android Planet, Macworld

Meer nieuws over: