‹ Alle nieuwsberichten

Google onthult de genomineerden voor de Google Play Awards!

Google onthult de genomineerden voor de Google Play Awards!

Binnenkort reikt Google weer prijzen uit aan wat volgens hen de beste apps van 2017 zijn. Dit zijn enkele opvallende kanshebbers!

Google Play Awards

Tijdens Google I/O, Googles jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, zal Google prijzen uit gaan reiken voor de beste apps van het jaar. Deze prijs is voor ontwikkelaars te vergelijken met wat de Oscars zijn voor acteurs. De Google Play Award wordt uitgereikt aan apps uit verschillende categorieën waaronder de beste app voor Android Wear, de beste TV-ervaring en de beste multiplayer-app.

Tussen de genomineerde apps staan zowel betaalde als gratis apps. In dit artikel zetten we een aantal van de genomineerde applicaties voor je op een rijtje.

Bring! Shopping List

Bring! Shopping List is genomineerd in de categorie ‘Best Android Wear’. De app is, de naam zegt het al, een digitale vervanger van je boodschappenlijstje. Toegevoegde waarde van dit boodschappenlijstje is dat al je huisgenoten via hun devices aanpassingen kunnen doen in het boodschappenlijstje. Ook kun je je huisgenoten via een melding waarschuwen dat je op het punt staat om boodschappen te doen: dan hebben ze een laatste kans om nieuwe producten op het lijstje te zetten. Omdat je vanaf veel verschillende apparaten, waaronder je smartwatch, bij dit lijstje kunt, is de kans dat je iets vergeet erg klein.

The Turning Forest

The Turning Forest is de enige genomineerde app binnen de categorie ‘Best VR Experience’ die gratis is. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met de BBC, dus we hebben hoge verwachtingen van de app. Wanneer je de app aanzet via je VR-bril kijk je recht in de ogen van levensechte dieren uit het bos en uit andere, prachtige locaties. Spannend!

WOORLD

Na Virtual Reality wordt Augmented Reality (AR) ook steeds populair. AR houdt in dat er virtuele ‘objecten’ worden geplaatst in een echte omgeving. Via WOORLD. Funomena.TangoWoorld doe je dit via je camera. Je richt bijvoorbeeld je camera op je bank en op het scherm van je telefoon kun je dan een poppetje op je bank ‘plaatsen’. Dit poppetje is er dan niet echt, maar op je telefoonscherm lijkt dit wel zo. In WOORLD bouw je zelf een virtuele wereld in je huiskamer die je kunt delen met je vrienden.

Sea Hero Quest

Sea Hero Quest is genomineerd in de categorie ‘Best Social Impact’. Met deze game verplaats je je in een schipper die op zoek is naar zeemonsters. Door dit spel te spelen help je wetenschappers aan data voor hun onderzoek naar dementie.  Mensen met dementie verliezen al erg vroeg hun navigatie-vaardigheden. Omdat je in dit spel je bootje moet navigeren over de zee krijgen wetenschappers een beeld van wat gemiddelde navigatievaardigheden zijn. Wanneer jij deze game speelt kunnen wetenschappers jouw navigatievaardigheden ook vergelijken met die van anderen. Zo help je onderzoekers dementie te bestrijden! De navigatie-data wordt anoniem en veilig opgeslagen: naast de wetenschappers heeft dus niemand toegang

Nog eventjes wachten…

In totaal zijn er zestig apps die kans maken op een award, een compleet overzicht vind je in de Play Store. Op 18 mei worden de winnaars bekend gemaakt, nog eventjes geduld dus. Welke apps moeten er volgens jou winnen?

Bron: Androidworld, Google

Meer nieuws over: