‹ Alle nieuwsberichten

Jelly: de ieniemienie smartphone die draait op Android 7

Jelly: de ieniemienie smartphone die draait op Android 7

Vind jij het ook vervelend dat jouw telefoon niet in je broekzak past? De makers van Jelly hebben hier iets op gevonden! Hier lees je alles over de nieuwe smartphone. 

Net een echte smartphone: maar dan kleiner

De Jelly-smartphone is met zijn 2,5-inchscherm zó klein dat hij zelfs in het kleinste vakje van je spijkerbroek past. Toch verbaast het ons hoe veel je eigenlijk met de Jelly kunt doen: zo beschikt het toestel over zowel een front- als backcamera. De frontcamera beschikt over een zogenaamde ‘beautymode’, in de praktijk komt dit er eigenlijk op neer dat hij op foto’s je gezicht een beetje blurt, zodat oneffenheden minder goed zichtbaar zijn.

De kwaliteit van de camera aan de achterkant laat een beetje te wensen over. Misschien komt dit ook wel een beetje omdat veel smartphones tegenwoordig standaard geleverd worden met hoogwaardige camera’s. Van een smartphone van dit formaat mogen we misschien ook niet te veel verwachten. Wel beschikt de Jelly over een flitser aan de achterkant: iets dat bij sommige budgettoestellen nog wel eens is wegbezuinigd.

Ook de headphone jack is aanwezig!

Het inpluggen van 3,5mm headphones is ook mogelijk met de Jelly. Omdat je toegang hebt tot de Play Store kun je apps van verschillende streamingsdiensten downloaden. In combinatie met de headphone-jack maakt dit de compacte Jelly misschien wel het ideale maatje voor je workout.

Ander voordeel van de Jelly is dat hij over de nieuwste Android beschikt. Hij is dus uitgerust met de laatste mogelijkheden. Verder beschikt het toestel over 1GB aan RAM-geheugen en 8GB aan intern geheugen. Het interne geheugen is eventueel ook uit te breiden met een micro-SD. Meerdere telefoonnummers koppelen aan de Jelly? Ook dat is mogelijk: door de dual-simfunctie ben je op twee nummers bereikbaar.

Maar is ie ook functioneel?

Of een smartphone met zo’n klein scherm écht handig is, is nog maar de vraag. Typen lijkt ons een beetje onhandig, maar aan de andere kant beschikt Google Gboard wel over verschillende functies die je aan kunnen vullen en tikfouten kunnen verbeteren.

De Jelly komt binnenkort op Kickstarter te staan, daar proberen de ontwikkelaars genoeg geld binnen te halen om het product ook daadwerkelijk in productie te nemen. Het toestel lijkt ons vooral handig als extra telefoon voor ‘erbij’, bijvoorbeeld om te sporten. Ook voor kinderen kan dit een leuke eerste smartphone zijn, mede door het vriendelijke prijskaartje. Via Kickstarter kun je het toestel straks voor 69 dollar aanschaffen, daarna zal hij 79 dollar gaan kosten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de leukste gadgets? Volg ons dan op belsimpel.nl/nieuws!

Bron: OGadget, MrMobile

Meer nieuws over: