‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi onthult langverwachte Mi 6

Xiaomi onthult langverwachte Mi 6

Vandaag is het nieuwste vlaggenschip van de Chinese fabrikant Xiaomi uitgebracht! Lees hier alles over dit nieuwe, veelbelovende toestel. 

Strak design

De behuizing van de Xiaomi Mi 6 bestaat uit afgerond glas aan alle zijden van het toestel, dat haast lijkt samen te smelten met het roestvrije staal. De randen van het toestel zijn, net als bij de nieuwe Samsung Galaxy S8-toestellen, aan de zijkanten gebogen. Het display is 5.15 inch groot en beschikt over een leesmodus. Deze leesmodus bestaat uit een blauwlichtfilter dat ervoor moet zorgen dat je minder last krijgt van je ogen wanneer je lang naar je beeldscherm kijkt.

Indrukwekkende specificaties

De Xiaomi Mi 6 draait op een Snapdragon 835-procesor waarmee een kloksnelheid van 2.45 GHz gehaald kan worden. Verder heeft het toestel 6 GB aan werkgeheugen en heb je de keuze uit 64 of 128 GB aan intern geheugen. De batterij is redelijk groot, namelijk 3350 mAh. Dit zorgt er volgens Xiaomi voor dat het toestel de hele dag meegaat. Met de geïntegreerde batterijbesparende modus gaat de batterij eventueel nóg langer mee.

Met de Mi 6 hoef je niet bang te zijn dat je toestel een plaatselijke bui niet overleeft: hij is namelijk spatwaterdicht. Opvallend is dat Xiaomi de trend volgt om een audio jack weg te laten, zoals HTC en Apple eerder deden. Wél is er een USB-C poort aanwezig. Xiaomi adverteert met een design dat symmetrisch is opgebouwd, misschien dat dat de reden is geweest om de audio jack weg te laten. De ruimte die over is gebleven, heeft het mogelijk gemaakt om een extra speaker in te bouwen. Er zit dus zowel een speaker aan de boven- en onderkant van het toestel!

Opvallende camera’s

Aan de achterkant van de Xiamo Mi 6 bevinden zich niet één, maar twee camera’s: Xiaomi volgt hiermee een steeds populairder wordende trend. Deze camera’s maken foto’s van 12 megapixels en kunnen twee keer optisch zoomen. In de portretmodus kunnen foto’s gemaakt worden waarbij de achtergrond vager is en de voorgrond scherp. Dit komt doordat de twee camera’s samen beter diepte kunnen onderscheiden dan een telefoon met één camera. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich een 8-megapixelcamera waarmee je selfies maakt.

Al deze premium specificaties zorgen ervoor dat de Mi 6 zeker tot de high-endtoestellen kan worden gerekend!

Bron: Want, Xiaomi

Meer nieuws over: