‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 15 2017

Het telecomoverzicht van week 15 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Samsung wil de Nederlandse verkeersveiligheid bevorderen, er gaan geruchten dat Lenovo werkt aan een nieuwe Motorola Moto-serie en Google is (eindelijk!) iDeal-betalingen in de Play Store aan het testen. 

Samsung werkt aan verkeersveiligheid

Terwijl we allemaal weten dat het geen goed idee is om je telefoon in het verkeer te gebruiken, zijn er toch veel mensen die de verleiding te groot vinden. Samsung wil de verkeersveiligheid verbeteren en heeft daarom een app ontwikkeld die dat moet gaan doen. De nieuwe app heet ‘In-Traffic Reply’ en heeft aan de hand van sensoren en gps in de gaten of de gebruiker stil zit of onderweg is. Wanneer je onderweg bent beantwoordt hij automatisch op inkomende berichten zodat je niet in de verleiding wordt gebracht om zelf je telefoon te pakken. Hier is de keuze uit drie verschillende automatische reactie: een grappige animatie, een berichtje dat je onderweg bent of een andere, eigen reactie. De app verkeert nu nog in de testfase, lijkt dit jou een handige app?

Bron: Androidworld, Android Planet

Moto C

Al enkele tijden gaan er geruchten rond dat Lenovo werkt aan een smartphonereeks die mogelijk nog goedkoper wordt dan de budgetvriendelijke Moto E-serie. Afgelopen week zijn er voor het eerst beelden gezien waarop we waarschijnlijk een foto van het nieuwe toestel kunnen zien. Het toestel op de foto, dat naar verluid Moto C gaat heten, wordt inderdaad gekenmerkt door het herkenbare Moto-design. Aan de achterkant zien we een grote camera, die een beetje lijkt uit te steken. Het toestel schijnt te gaan draaien op Android 7.0 en lijkt met 1GB aan werkgeheugen en een batterij van 2300 mAh een ideaal instapmodel. De gelekte foto kun je hier bekijken.

Bron: Android Planet, Slashleaks

Betalen met iDeal in de Play Store

Google is bezig met het toevoegen van de mogelijkheid om je Play Store aankopen met iDeal te betalen. Nu is het alleen nog maar mogelijk om dit via PayPal, cadeaubonnen, creditcard of je provider te doen. Handig dus voor mensen die geen creditcard hebben of geen cadeaubon aan willen schaffen om een app te kunnen kopen! Momenteel worden iDeal-betalingen bij verschillende gebruikers getest. Woordvoerder van Google Nederland, Rachid Finge, heeft dit ook bevestigd maar geeft aan dat het nog niet optimaal werkt. Dat is ook de reden dat nog niet alle gebruikers met iDeal kunnen betalen. Finge geeft aan dat dat pas gaat gebeuren als iDeal-betalingen optimaal verlopen.

Bron: Tweakers