‹ Alle nieuwsberichten

De leukste easter eggs!

De leukste easter eggs!

Het is dit weekend Pasen, een goede aanleiding om de leukste easter eggs voor je op een rijtje te zetten. Veel ontwikkelaars voegen deze verborgen geintjes toe aan hun software en we hebben de leukste voor je uitgezocht!

Een easter egg is een verborgen trucje, extraatje of grapje dat ontwikkelaars hebben toegevoegd aan hun software. Google staat bijvoorbeeld bekend om zijn vele verborgen spelletjes in Chrome, maar er zijn nog veel meer easter eggs te vinden van andere ontwikkelaars! Soms stuit je per ongeluk op een leuke easter egg, maar vaak moet je erg goed zoeken om ze te vinden: daarom zetten we de leukste easter eggs in dit artikel voor je op een rijtje.

Apple

Siri

De meeste mensen zijn bekend met Apple’s stemassistent Siri. Deze assistent heeft het beste met je voor, maar is ondertussen af en toe ook behoorlijk bijdehand. Je hebt de Engelse varianten van gesprekken met Siri waarschijnlijk al wel eens voorbij zien komen op het internet (Gebruiker: “Siri, do you love me?” Siri: “Look… a puppy!”), maar wist je dat de Nederlandse Siri ook een aantal easter eggs heeft? Vraag haar bijvoorbeeld eens of Sinterklaas bestaat!

Dictafoon

Wist je dat het geluidsgolfje op het logo van Apples Dictafoon-app niet willekeurig gekozen is? Open de app maar eens en zeg hardop ‘Apple’. Precies dezelfde geluidsgolf als die van het logo ontstaat dan! Zo zie je maar weer dat Apple niets aan het toeval overlaat.

Android

Katten verzamelen met Android Nougat!

Door in je instellingen op je Android versie te klikken, opent het logo van Android Nougat op je scherm. Als je een aantal keer op de grote ‘N’ tikt verschijnt er onderin je scherm een klein katje, deze kun je ‘lokken’ door het ‘???? Android Easter Egg’ tegeltje aan je snelle instellingen toe te voegen. Een ‘empty dish’ (leeg bord) verschijnt dan en deze kun je vullen met een hapje naar keuze. Na een tijdje wachten verschijnt er vanzelf een kat! Hoe veel katten je precies kunt lokken is lastig te zeggen, maar het lijkt er op dat dit er zo’n 999 zijn. Gek genoeg heeft nog niemand geprobeerd er zo veel te verzamelen, misschien wil jij de uitdaging aangaan in dit lange weekend? Je kunt je katten zelf namen geven en je verzameling nog een keertje bekijken in het overzicht.

Google Chrome

Een mini-game met een T-Rex!

Wanneer je geen verbinding met het internet hebt, verschijnt er in Google Chrome een kleine T-Rex. Wanneer je deze melding krijgt tik je op de T-Rex en hij begint te rennen! Het enige dat jij nog moet doen is op de blijven tikken om hem over de cactussen te laten springen. Als je wel internet hebt maar toch benieuwd bent, kun je je toestel in vliegtuigstand zetten, of de game hier spelen.

Kop of munt?

Heb je zelf geen muntje bij de hand, maar moet je wel een belangrijke knoop doorhakken of een weddenschap afsluiten? Door te googelen op ‘flip a coin’ gooit Google zelf een muntje voor je op!

We hebben hierboven de leukste al voor je op een rijtje gezet, maar wist je dat Google Chrome ook nog boordenvol andere easter eggs zit? We willen ze natuurlijk niet állemaal verklappen maar we geven er nog eentje weg: type ‘do a barrel roll’ in Google en zie wat er gebeurt!

Bronnen: How-To Geek, iCulture, TechNorms

Meer nieuws over: