‹ Alle nieuwsberichten

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven!

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven!

Met de nieuwe tool die Google online heeft gezet haal je eenvoudig de kunstenaar of ontwerper in jezelf naar boven. Hoe dat kan? Dat lees je hier!

Google AutoDraw

Hoe zorgt een computer ervoor dat je beter kunt tekenen? Het antwoord dat Google hierop geeft is: kunstmatige intelligentie. Wanneer je een tekening maakt in Google Draw ‘raadt’ de tool ondertussen wat je aan het tekenen bent. Wanneer je bijvoorbeeld een kat tekent, maar deze er niet helemaal uitziet zoals je hem in gedachten had, kan een algoritme je ‘kat’ herkennen. Vervolgens koppelt dit algoritme je tekening aan andere afbeeldingen van katten die al in zijn database staan. De verschillende mogelijkheden komen bovenin je scherm te staan en je kiest zelf welke afbeelding je gaat gebruiken.

Ontwerp zelf je flyers

Google wil met AutoDraw vooral een alternatief bieden voor mensen die zelf een flyer of uitnodiging willen ontwerpen zonder hierbij de hulp van een professional in te hoeven schakelen. Zo teken je eenvoudig een taart met kaarsjes voor op je verjaardagskaart, zonder dat deze er onprofessioneel uitziet. Google geeft aan dat mensen op deze manier geen extra apps hoeven te downloaden of designprogramma’s aan hoeven te schaffen. Erg handig dus!

Overal te gebruiken

Google AutoDraw is te bereiken via een website, dat betekent dat je de tool op elk device met een internetverbinding kunt gebruiken. Waar het ons eerst handiger leek om je vinger (dus een tablet of smartphone) te gebruiken maakt dat eigenlijk niet veel uit. AutoDraw herkent je tekeningen zo snel en goed dat hij ook het gekrabbel dat je met je muis hebt geproduceerd kan ontcijferen. De header van dit artikel is ook met een muis gemaakt!

Zelf proberen

Ben je nu benieuwd geworden naar AutoDraw en wil je het zelf eens proberen? Door op deze link te klikken ga je naar de website! In het onderstaande filmpje worden de mogelijkheden van AutoDraw nog een keer uitgelegd door de ontwikkelaars achter Google.

Meer nieuws over: