‹ Alle nieuwsberichten

Google gaat een handig snufje toevoegen!

Google gaat een handig snufje toevoegen!

Je kent het vast wel: je wil een screenshot maken van je scherm, maar je wil ook niet dat de ontvanger van je screenshot álles kan zien dat er op je scherm staat. Google heeft hier nu een handige oplossing voor bedacht!

Screenshots bewerken vóórdat je ze maakt!

Een aantal bètagebruikers van de Google-app (versie 6.16) heeft een nieuwe functie voorbij zien komen die hen screenshots in de Google-app laat bewerken. Wanneer ze de nieuwe app openen word hen eerst gevraagd in te stemmen met nieuwe opslagpermissies. Google geeft als reden hiervoor aan dat dit nodig is ‘om de manier waarop je screenshots maakt te verbeteren’. Het maken van screenshots is nu ook niet zo ingewikkeld, dus wat verbetert Google precies?

Bijsnijden en tekenen

Wanneer je in de bètaversie in de Google-app een screenshot wil maken, verschijnen onderin de verschillende media waarmee je je screenshot kunt delen zoals je dit gewend bent. Hier zijn twee nieuwe opties aan toegevoegd, namelijk ‘Crop’ en ‘Draw’. Door op ‘Crop’ te klikken laat de app je een specifiek deel van je screenshot uitsnijden: zo kies je zelf welk deel van je scherm je vrienden te zien krijgen! De tweede optie maakt het mogelijk om in zes verschillende kleuren op je screenshot te tekenen, met deze functie kun je dus bijvoorbeeld stukken tekst onderstrepen. Zodra je op ‘done’ klikt worden je aanpassingen bewaard en opgeslagen. Je screenshot is klaar om te delen!

Uitrol

Google is de functie momenteel aan het testen bij een select groepje bètagebruikers. Zij kunnen de nieuwe screenshot-functie ook alleen nog maar binnen de Google-app gebruiken. Wanneer de test goed verloopt zal deze waarschijnlijk uitrollen naar álle bètagebruikers. Wanneer de functie zal worden uitgerold naar alle Google-gebruikers is nog onduidelijk. De Google-app kun je alvast hier downloaden.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste telecomnieuws? Volg ons dan hier!

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: