‹ Alle nieuwsberichten

Een opvolger voor de Motorola Moto Z?

Een opvolger voor de Motorola Moto Z?

Evan Blass, een bekende lekker van telecominformatie, heeft op zijn Twitter een foto getweet van wat het logo zou moeten zijn van de opvolger van de populaire Motorola Moto Z. Het nieuwe toestel zou volgens Blass, heel origineel, Moto Z2 gaan heten.

Moto Mods

De Motorola Moto Z en de Moto Z Play zijn pas vorig jaar geïntroduceerd maar hebben ondertussen toch vrij veel bekendheid verworven. Dit komt door de bijzondere accessoires die met de toestellen verbonden kunnen worden: Moto Mods. Deze kun je aan de achterkant van de toestellen vastklikken en met de 16-pins verbinding maakt de Mod vervolgens contact met je telefoon. Door de aanwezigheid van meerdere sterke magneten op de achterkant van de toestellen blijven de Mods stevig zitten.

Waar moet je dan aan denken bij ‘Mods’? De Mods zien eruit als een back-cover voor je toestel, alleen dan met extra functies. Er zijn inmiddels meerdere varianten Moto Mods verschenen, waaronder een speaker en een powerbank. Zo klik je dus bijvoorbeeld heel makkelijk een nieuwe batterij aan je telefoon! Een andere bijzondere Mod is de Hasselblad-camera: met deze accessoire transformeer je de Moto Z en Z Play tot een echte compactcamera.

Wat kunnen we van de Z2 verwachten?

Er is al een foto uitgelekt van een toestel dat veel gelijkenis toont met de Moto Z, wellicht is dit een sample van de nieuwe Moto Z2. Het scherm ziet er in ieder geval niet groter uit dan dat van de Z2 (dat 5.5-inch is) en het is onwaarschijnlijk dat ze het scherm kleiner gaan maken omdat dat een downgrade is. Ook bevindt zich, net als bij zijn voorganger, een homeknop aan de onderzijde van het toestel. Gespeculeerd wordt dat het toestel over een Snapdragon 835-chipset beschikt en 4GB RAM-geheugen, of zelfs meer heeft.

Wanneer we de nieuwe Moto Z-toestellen kunnen verwachten is helaas nog onduidelijk, maar we kijken zeker uit naar de onthulling. Ben je ook benieuwd? Houd dan onze website in de gaten voor het laatste nieuws over de smartphones!

Bron: Androidworld, @evleaks, Techradar

Meer nieuws over: