‹ Alle nieuwsberichten

Met YouTube Go speel je video's ook offline af!

Met YouTube Go speel je video's ook offline af!

Een tijdje geleden heeft Google al aangekondigd dat er een nieuwe app van YouTube uitgebracht wordt die het mogelijk maakt om video’s ook af te spelen als je geen internet hebt. Inmiddels is een bètaversie van de nieuwe app, die YouTube Go heet, uitgerold in India.

Slechte internetverbinding

YouTube Go is in de eerste instantie ontwikkeld om een uitkomst te bieden voor mensen met instabiele internetverbindingen. Gebruikers van YouTube Go kunnen een video naar keuze eerst downloaden voordat ze deze gaan kijken: zo zijn ze er zeker van dat de ze de video kunnen zien zonder dat deze telkens hapert.

YouTube Go maakt het daarnaast ook mogelijk om video’s met vrienden te delen die ook geen (stabiel) internetnetwerk hebben. Via Bluetooth stuur je je gedownloade filmpjes gemakkelijk naar je vrienden. Nadeel van deze methode is wel dat je vrienden ook bij je in de buurt moeten zijn, want Bluetooth werkt alleen op korte afstand.

Downloadkwaliteit

Met YouTube Go kies je zelf in welke kwaliteit je je video’s downloadt, je hebt hierbij de keuze tussen Low Quality en Standard Quality. De mogelijkheid om in full-HD of SD-kwaliteit te downloaden ontbreekt dus (nog), waarschijnlijk is dit omdat video’s van lagere kwaliteit minder MB’s kosten. Voor de doelgroep, die over instabiele netwerkverbindingen beschikt, is dit wellicht wel zo handig omdat een download van meer MB’s ook veel meer tijd in beslag neemt.

India

Voorlopig is de bètaversie van de app alleen nog maar in India te downloaden. Hier is voor gekozen omdat de smartphonemarkt in India ontzettend groot is, maar mensen in veel regio’s nog afhankelijk zijn van zeer onstabiele netwerken. Wanneer de app officieel uitgerold wordt en we hem in Nederland kunnen verwachten is helaas nog niet duidelijk. De app is inmiddels al wel te vinden in de Play Store.

Bron: The Verge

Meer nieuws over: