‹ Alle nieuwsberichten

Alles over smartwatches

Alles over smartwatches

Afgelopen weekend hebben we jullie via een poll op Twitter gevraagd naar jullie mening over smartwatches. In de poll vroegen we jullie of jullie een smartwatch zouden willen hebben en of jullie er eventueel al eentje hebben. Waar 42% van de stemmers aangaf geen behoefte te hebben aan een smartwatch, gaf een meerderheid van 58% aan al een smartwatch te hebben of er een te willen hebben. Maar wat kun je eigenlijk met een smartwatch?

Wat zijn smartwatches?

Een smartwatch is een horloge waarin een geheugen en vaak een touchscreen in verwerkt zijn. Met een smartwatch kun je dus meer dan alleen dan kijken hoe laat het is. De meeste smartwatches kun je namelijk koppelen aan je smartphone: zo wordt het een verlengstuk van je telefoon.

Net als smartphones en computers draaien smartwatches op een besturingssysteem, een aantal bekende besturingssystemen zijn Android Wear, Tizen en Apple watchOS, dit laatste systeem is speciaal ontwikkeld voor Apples smartwatches. Tizen is het besturingssysteem waar Samsungs smartwatches op draaien en Android Wear wordt gebruikt op heel veel andere verschillende smartwatches.

Wat kan een smartwatch allemaal?

De precieze specificaties verschillen natuurlijk per smartwatch, maar met veel smartwatches is het mogelijk om je notificaties te bekijken en oproepen te beantwoorden: hier hoef je je telefoon dan niet voor op te pakken. Andere functies zijn het inzien en bewerken van je agenda en je notities. Daarnaast beschikken veel smartwatches over hartslagmeters en stappentellers, zo kunnen ze verschillende statistieken bijhouden met betrekking tot je gezondheid!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten smartwatches: van vierkant tot rond, van kunststof tot goud! Zo vind je dus altijd een smartwatch die perfect op jouw wensen aansluit. Wil je meer weten over smartwatches? In ons dossier lees je alles over de slimme horloges!

Meer nieuws over: