‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 13 2017

Het telecomoverzicht van week 13 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Google introduceert een nieuwe afdeling binnen de Play Store, Telegram laat je nu ook bellen en de uitrol van Android Wear 2.0 naar oudere devices wordt uitgesteld.

Gratis app van de week

Vanaf deze week biedt Google in zijn Play Store iedere week een app aan die je gratis kunt downloaden. Hier komt een nieuwe afdeling voor binnen de Play Store zelf, zowel op de website als in de app. In deze afbeelding vind je een wekelijkse aanbieding waardoor een betaalde app of game een week lang gratis te downloaden is. Het was al mogelijk voor ontwikkelaars om hun apps tijdelijk gratis aan te bieden, maar hier was geen apart overzicht voor binnen de Play Store. Met deze verandering mis je dus geen aanbieding meer! De aanbiedingen-afdeling is nu alleen nog te laden binnen de Verenigde Staten, maar we verwachten dat de pagina binnenkort ook naar Nederland komt. 

Bron: Android Planet

 

Nu ook bellen met Telegram

Met de nieuwste versie van berichtendienst Telegram is het nu ook mogelijk om te bellen! Telegram laat in een statement weten dat telefoongesprekken tussen Telegram-gebruikers onderling veilig en glashelder zijn. Telegram biedt de functie gratis aan, er kan gebeld worden via een wifi-netwerk of een mobiel netwerk. Telegram is niet de eerste messenger-app die deze functie introduceert: onder andere Skype, WhatsApp en het Aziatische Line bieden deze functie al langere tijd aan. Wellicht dat Telegram met de introductie van de nieuwe functie een alternatief wil bieden voor andere messenger-diensten.

Bron: Android Planet, GSMinfo

Google Wear 2.0 laat nog even op zich wachten

Het nieuwste besturingssysteem voor Android-smartwatches, Android Wear 2.0, laat voor sommige horloges nog even op zich wachten. De update naar de nieuwste versie van het systeem had eigenlijk al vanaf februari beschikbaar moeten zijn voor oudere smartwatches, maar door een bug stelt Google de update nog even uit. Google laat weten dat de bug is ontdekt tijdens de laatste testfase van Android Wear 2.0, maar wil niet laten weten om wat voor bug het gaat. Wanneer het probleem is opgelost en we de nieuwe versie op oudere smartwatches kunnen gaan verwachten is nog onduidelijk. We houden je natuurlijk op de hoogte van het laatste nieuws!

Bron: DroidApp, Tweakers

Meer nieuws over: