‹ Alle nieuwsberichten

Twitter krijgt nieuwe update

Twitter krijgt nieuwe update

De nieuwe update van Twitter gaat het reageren op berichten binnen het platform een stuk handiger maken. De ontwikkelaars achter het bekende social-mediaplatform hebben namelijk een handigheidje bedacht waardoor je meer tekens aan reacties kan besteden.

Oplossing voor lange gebruikersnamen!

Zoals bekend kan je op Twitter maximaal 140 tekens gebruiken per bericht. In een gesprek met andere gebruikers is dit af en toe nogal onhandig, vooral wanneer langere gebruikersnamen al veel tekens ‘opslokken’. Wanneer je uitgebreid wilt reageren op meerdere gebruikers moet je je antwoord dan spreiden over meerdere berichten en dit zorgt ervoor dat je tijdlijn erg onoverzichtelijk wordt.

Gelukkig komt Twitter nu (eindelijk) met een oplossing: sinds vannacht wordt de gebruikersnaam niet meer meegenomen in de limiet van 140 tekens. Dit geldt zelfs wanneer je op meerdere gebruikers tegelijkertijd reageert. Vanaf nu kun je de 140 tekens dus echt helemaal naar eigen wens invullen!

Eerdere updates

Waar de karakterlimiet sinds de oprichting van Twitter eerst ontzettend streng was, zijn daar de afgelopen jaren een aantal wijzigingen in doorgevoerd. Zo telt een link naar een website sinds vorig jaar niet meer mee voor de 140 tekens en ook wordt een afbeelding niet langer als teken gerekend. Met de toevoeging van vannacht hebben gebruikers dus voor élk bericht 140 tekens tot hun beschikking.

Twitter heeft niet toegelicht waarom het nu dan tóch heeft besloten om aan de wens van veel van zijn gebruikers te voldoen. Een mogelijke verklaring is dat het sociale platform bijna niet meer groeit. Het heeft nu 300 miljoen actieve gebruikers, maar dit aantal neemt nog maar heel langzaam toe. Concurrenten zoals Facebook en Instagram groeien veel harder dan Twitter. Het is waarschijnlijk dat het Twitter met deze updates hoopt meer mensen naar hun platform te trekken.

Bron: GSMarena