‹ Alle nieuwsberichten

Samsung DeX verandert je smartphone in een computer!

Samsung DeX verandert je smartphone in een computer!

Tijdens het Unbox Your Phone evenement gisteravond heeft Samsung, naast de nieuwe Galaxy S8-toestellen, ook een aantal accessoires onthuld. Eén accessoire die eruit sprong was de Samsung DeX. Met dit apparaat tover je je smartphone binnen een handomdraai om in een computer voor wanneer je nét wat meer overzicht kunt gebruiken!

Mogelijkheden

De meeste mensen kennen het wel: op het laatste moment moet er nog iets aangepast worden in een bestand, maar dat is eigenlijk niet helemaal handig op je telefoon te doen. Altijd een laptop meenemen is ook geen oplossing, dus wat doe je dan?

Met de Samsung DeX hoef je alleen maar het DeX docking station mee te nemen. Wanneer je je toestel in het DeX-dock zet kun je hem verbinden met een muis, toetsenbord en beeldscherm: je telefoon wordt dus als het ware een computerkast! Zo kun je op het laatste moment nog even je PowerPoint of verslag bewerken zonder te klungelen met een te klein scherm en mini-toetsenbord.

Hoe werkt de Samsung DeX?

De Samsung DeX bevat twee usb 2.0-poorten en een ethernet aansluiting. Via de usb-poorten verbind je je telefoon met een monitor, toetsenbord en muis. De Android-interface van je telefoon wordt geoptimaliseerd voor een monitor, waardoor het eruit ziet (en voelt!) alsof je een echte desktop-pc gebruikt.

Via Android heb je toegang tot verschillende apps waarmee je op het internet browst, berichten beantwoordt en documenten bewerkt. Samsung is de samenwerking aangegaan met onder andere Microsoft en Adobe, hierdoor kun je makkelijk Adobe Acrobat Reader, Microsoft Word en andere applicaties gebruiken.

Nieuwe VR-bril en 360-camera

Naast de onthulling van de Samsung DeX is ook nog een aantal andere onthullingen gedaan. Zo is de Gear 360 2017 geïntroduceerd: met deze 360-gradencamera is het mogelijk om live video’s in 4K-kwaliteit te delen. Omdat deze camera een handvat heeft is hij makkelijker vast te houden dan zijn voorganger, met de Gear 360 2017 maak je bovendien 15-megapixelfoto’s. De camera is compatibel met meerdere toestellen, het gebruik van een S8 is dus niet verplicht.

De nieuwste versie van de Gear VR-bril is gisteren ook onthuld en wordt geleverd in combinatie met een controller. Omdat deze controller over verschillende knoppen én een touchpad beschikt, bestuur je je telefoon gemakkelijk via Bluetooth terwijl deze ín de bril zit. Zo geniet je dus gemakkelijk van een optimale virtual reality-beleving!

Wanneer de nieuwste Samsung-gadgets beschikbaar zijn laten we het je uiteraard weten. Houd in ieder geval onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Meer nieuws over: