‹ Alle nieuwsberichten

Samsung S8 en S8+ officieel gepresenteerd!

Samsung S8 en S8+ officieel gepresenteerd!

Na maandenlang speculeren zijn ze nu eindelijk officieel: Samsung heeft zojuist de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ gepresenteerd! Beide toestellen zijn voorzien van high-end specificaties en zien er uiteraard weer gelikt uit.

We kijken al een flinke poos uit naar deze nieuwe toptoestellen. Vooral de afgelopen tijd leek het alsof er iedere dag weer nieuwe geruchten opdoken, de een nog mooier dan de ander. Nu de toestellen officieel zijn aangekondigd, hebben we in detail voor je uiteengezet hoe goed deze toestellen zijn.

Samsung on the edge

Bij voorgaande edities in Samsungs S-lijn is het altijd zo geweest dat je de keuze had uit twee varianten: een “normale”, platte variant en een versie met een gekromd scherm, de Edge-variant. Met de S8 is Samsung een nieuwe weg ingeslagen. Beide versies van de Samsung Galaxy S8 hebben namelijk een afgerond scherm. Het verschil tussen de toestellen zit ‘m dit keer in de grootte: Zo heeft de S8 een display van 5.8 inch en de S8+ een 6.2-inchdisplay. Met dank aan de afgeronde zijkanten en de supersmalle randen onder en bovenaan het scherm zijn de telefoons alsnog erg handzaam en zo heeft Samsung de ruimte van de S8 en S8+ optimaal gebruikt.

Stemassistent Bixby

Samsung heeft voor het eerst een toestel voorzien van zijn onlangs aangekondigde stemassistent Bixby. Deze stemassistent stelt je in staat om je telefoon te bedienen met je stem en heeft bovendien als doel om zo goed mogelijk te integreren met al je apps. Hierdoor maakt het niet meer uit of je nu een Facebookstatus wilt posten of een WhatsApp-berichtje naar je moeder wilt sturen: Bixby regelt het allemaal voor je. Bovendien is Bixby erop gemaakt om van je te leren, waardoor de assistent je steeds beter kan helpen.

Nóg betere camera’s

Natuurlijk zijn we van Samsung ook altijd een geweldig stel camera’s gewend. Met de S8 is hier nu nog meer verbetering ingekomen. Zo bevindt zich aan de achterkant een 12-megapixelcamera die op alles is voorbereid, met dank aan de beeldstabilisatie en supersnelle autofocus. De selfiecamera heeft bovendien een flinke boost gekregen. Met de S8 en S8+ maak je dus selfies in 8-megapixelkwaliteit! Bovendien zijn beide camera’s supergeschikt om foto’s te maken bij minder ideale lichtomstandigheden.

Ultrakrachtige hardware

Zoals we gewend zijn van Samsung, zijn zowel de S8 als de S8+ natuurlijk voorzien van superkrachtige hardware. Een grote batterij, 64GB intern geheugen en 4GB werkgeheugen, die bovendien worden aangestuurd door de bijzonder krachtige Exynos 8895-chip uit eigen huize. Deze octa-coreprocessor is verdeeld in twee clusters van vier kernen per stuk. Het ene cluster houdt op energiezuinige wijze je telefoon draaiend, terwijl het andere cluster zich met name bezighoudt met intensievere taken. Hierdoor weet je zeker dat al je apps en games soepel draaien en kun je altijd rekenen op topprestaties! Om je toestel te beveiligen bevindt zich aan de achterkant van het toestel bovendien een vingerafdrukscanner. Daarbij is nu ook een irisscanner toegevoegd, zodat je in één oogopslag je toestel kunt ontgrendelen.

Meer informatie over de Samsung Galaxy S8 en S8+, of direct pre-orderen? Dan ben je bij Belsimpel.nl natuurlijk aan het juiste adres. Nog even nagenieten van het grootse Samsung-evenement? Dan kun je hier onze liveblog van het evenement teruglezen.