‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 11 2017

Het telecomoverzicht van week 11 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: WhatsApp laat ‘oude’ status terugkeren, Samsung heeft stemassistent Bixby ontwikkeld en ProRail en NS testen smartwatches bij conducteurs.

Oude WhatsApp status keert terug

Misschien miste je hem al: de tekststatus van WhatsApp. Dit korte stukje tekst onder je gebruikersnaam is verdwenen toen de nieuwe WhatsApp Status werd uitgerold. Met de nieuwe Status van WhatsApp kun je foto’s en video’s delen die een dag zichtbaar 

zijn, net zoals in Snapchat. Er gingen eerst geruchten gingen dat WhatsApp de status zou terugbrengen onder een nieuwe naam, ‘Tagline’. Inmiddels is de oude vertrouwde status echter teruggekeerd in de WhatsApp bètaversie. WhatsApp heeft inmiddels bevestigd dat de status ook naar niet-bètagebruikers terug zal keren. De nieuwe WhatsApp Status zal naast de oude blijven bestaan.

Bron: Android World

Samsung bevestigt stemassistent Bixby


Dat de nieuwe Samsung Galaxy S8 en S8+ over een nieuwe assistent zullen beschikken is al een tijdje bekend. Nu heeft Samsung op zijn Italiaanse website bevestigd dat de assistent de naam Bixby heeft gekregen. We kennen al spraakassistenten zoals Google Assistant en Apple’s Siri, maar Bixby schijnt, volgens de geruchten, nog handiger te zijn in het leggen van verbanden. Als je Bixby bijvoorbeeld vraagt naar een hotel in Duitsland zal hij ook gelijk vliegtickets of treindiensten voor je op een rijtje zetten. De assistent wordt hoogst waarschijnlijk geïntroduceerd op de Galaxy S8 en S8+ en wordt later beschikbaar voor andere Samsung-toestellen.

Bron: Galaxy Club, Samsung 

Conducteurs ondersteund door smartwatches

We weten allemaal hoe het is om een sprintje te trekken om de trein te halen – om er vervolgens natuurlijk achter te komen dat je intercity gigantische vertraging heeft. ProRail en NS zijn daarom bezig met een proef met smartwatches, die conducteurs voorzien van informatie over vertrektijden. Hierdoor gaantreinen vaker op tijd rijden. Wanneer de vertrektijd nadert gaat de smartwatch trillen en wordt afgeteld tot aan de juiste vertrektijd. ProRail geeft aan dat de proef geslaagd is en dat op dit moment onderzocht wordt of het technisch (en financieel) gezien haalbaar is om alle conducteurs uit te rusten met smartwatches. Heb jij ook behoefte aan een smartwatch die je eraan herinnert dat je je trein moet halen? Op deze pagina vind je een overzicht van al onze smartwatches.

Bron: ProRail, Numrush

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws over: